Gemeente Best

Discussieavond jongeren en politiek

Wil jij graag gehoord worden in belangrijke politieke beslissingen? Heb jij de wil om mee denken over keuzes op het gebied van veiligheid, vervoer en sport? Kortom, vind jij het belangrijk dat jongeren een stem hebben in de politiek? Wij bieden jou de mogelijkheid om op maandag 28 januari 2008 de politiek eens van dichtbij te ervaren, door samen met een groep jongeren uit Best deel te nemen aan een discussieavond in het provinciehuis in Den Bosch. Dit onder leiding de minister van justitie, de heer E. Hirsch Ballin.

De discussieavond is bedoeld voor jongeren uit Best, tussen de 15 en 27 jaar met verschillende politieke voorkeuren. De organisatie is in handen van een zestal jongeren uit Best. Zij hebben, op initiatief van het bestuur van het CDA Best, zich tot doel gesteld jongeren Te betrekken bij de (lokale) politiek. De mening van jongeren is namelijk belangrijk en waardevol, maar het blijkt helaas niet eenvoudig jongeren er toe te stimuleren deze mening in een politieke setting te uiten. Hier willen wij verandering in brengen. Wij zoeken daarom enthousiaste jongeren uit Best, die graag een keer willen ervaren hoe het is om actief betrokken te zijn bij politieke beslissingen en keuzes. 28 januari bieden wij je daarvoor een unieke mogelijkheid in de statenzaal van het provinciehuis in Den Bosch. Dit alles onder leiding van de minister van justitie, de heer E. Hirsch Ballin. Graag nodigen wij jou uit hieraan deel te nemen.

Tijdens de avond gaan we discussiëren over drie onderwerpen, namelijk gratis openbaar vervoer, sociale veiligheid en huiselijk geweld tussen ouders en kinderen. Bij de eerste twee onderwerpen wordt de discussie gevoerd tussen drie fictieve politieke partijen, die elk hun eigen standpunten zullen verdedigen. Jij zult in een van deze politieke partijen plaats nemen. Het derde onderwerp kent de opzet van een Lagerhuisdebat, bekend van het televisieprogramma "het Lagerhuis".

Globaal is het programma als volgt

* 18.00 uur Vertrek met de bus uit Best

* 18:45 uur Ontvangst op het Provincie Huis in Den Bosch
* 19.00 uur Rondleiding + informatie over Provincie
* 20.00 uur Pauze en voorbereiding discussie

* 20.15 uur Discussie openbaar Vervoer

* 20.45 uur Discussie sociale veiligheid

* 21.15 uur Lagerhuisdebat. "Ouders die een kind willen hebben een vergunning nodig"
* 21.45 uur Napraten onder genot van een drankje.
* 22:15 uur Vertrek met de bus richting Best

Wat moet je doen?

Wil je mee discussiëren op maandagavond 28 januari, stuur dan een mailtje naar jongerenbest@live.nl. Vermeld hierbij duidelijk je naam, leeftijd en adresgegevens (inclusief telefoonnummer en emailadres). Begin december krijg je van ons meer informatie over de onderwerpen waarover we gaan discussiëren. Tevens zullen wij je dan vragen een keuze te maken voor de (fictieve) politieke partij die je in de discussies over gratis openbaar vervoer en sociale veiligheid wilt ondersteunen. Begin januari wordt er mogelijk nog een korte bijeenkomst georganiseerd ter voorbereiding.

Tot slot verzoeken wij je om je kennissen en vrienden uit Best in de leeftijd van 15 tot 27 jaar te attenderen op deze discussieavond. Op deze manier kunnen wij een zo groot en breed mogelijke doelgroep bereiken.

Wij hopen op je interesse en deelname op 28 januari. Heb je nog vragen of opmerkingen, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Namens de werkgroep Bestse Jongeren in de Politiek Joost Beenker
Inge de Bresser
Isabel van Genuchten
Marieke Gondrie
Patrick de Jong
Pascal Schepens
Onder begeleiding van de voorzitter CDA Best, Harry Jannink

Email: jongerenbest@live.nl
Telefoon: 06 53236321 (Joost Beenker, na 18:00 uur)