Gemeente Oirschot

Startersbijeenkomst maandag 28 januari 2008

Twee weken geleden schreven we in dit Weekjournaal een artikel over `Starters - bouwen in eigen beheer'. Het college wil dat er meer woningen voor starters komen en dat zij meer invloed krijgen op het uiterlijk en de inrichting van hun woning. De gemeente gaat starters dan ook de mogelijkheid bieden om collectief te bouwen in eigen beheer. Op 28 januari praten we tijdens een bijeenkomst met starters over de mogelijkheden en behoeften en welke plannen er aankomen. We praten ook over verantwoordelijkheden want bij het bouwen in eigen beheer ligt het initiatief voor een groot deel bij de starters!

Concrete mogelijkheden

De eerste concrete mogelijkheden die er aan komen zijn in Moorland. Daar zijn plannen voor 2-1 kappers, (voor zowel starters als doorstromers) en rijtjeswoningen specifiek voor starters. We willen starters graag de kans bieden om de rijtjeswoningen collectief in eigen beheer te ontwikkelen. Via een startersvereniging bijvoorbeeld.

De startersbijeenkomst op 28 januari is voor elke starter interessant. Maar we besteden speciaal aandacht aan het samen met anderen bouwen van rijtjeswoningen. Echt collectief bouwen dus.

Uitgiftelijst

In Oirschot wijzen we bouwgrond en nieuwbouwwoningen aan gegadigden toe op basis van een wachtlijst. Op basis van de plaats van de gegadigde op deze uitgiftelijst wijzen we bouwgrond of een nieuwbouwwoning toe. We nodigen voor de bijeenkomst over bouwen in eigen beheer alle mensen uit die op de uitgiftelijst staan. Bent u een starter (zie kader) maar staat u (nog) niet op deze lijst: u bent natuurlijk van harte welkom op de startersbijeenkomst. U kunt daarna altijd nog beslissen of u zich inschrijft. Om u in te schrijven op deze lijst moet u wel 18 jaar of ouder zijn.

Bijeenkomst

De startersbijeenkomst is maandag 28 januari 2008 om half acht in De Kempenhorst in Oirschot. Mensen die op de lijst staan ontvangen zoals gezegd nog een uitnodiging. Bent u starter en wilt u graag komen? Wij stellen het op prijs als u dit vooraf even laat weten bij Wieteke Kokx (0499-583320, w.kokx@oirschot.nl). Als u vragen heeft kunt u ook contact opnemen met Wieteke.

Na deze bijeenkomst kunnen wij passende keuzen maken over hoe we collectief bouwen in eigen beheer kunnen stimuleren en hoe we dit gaan doen in de concrete projecten die er aan komen. We houden u verder op de hoogte via dit Weekjournaal.

Een starter in Oirschot: Een persoon die nog in de ouderlijke woning woont, dan wel voor studie tijdelijk buiten de gemeente is gaan wonen en nooit eerder zelfstandig een woning heeft gekocht of gehuurd...of...Een huurder die een in Oirschot gelegen huurwoning vrijmaakt, die men gedurende minimaal? twee jaar heeft bewoond en gehuurd van een instantie.