Gemeente Overbetuwe


Praat ook mee over het Overbetuws cultuurbeleid!

De gemeente Overbetuwe nodigt alle culturele organisaties en verenigingen uit Overbetuwe uit om deel te nemen aan het eerste Overbetuwse cultuurdebat. Dit debat vindt plaats in Dorpshuis De Hoendrik op 28 januari 2008 van 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

Bruisend cultureel klimaat

Overbetuwe kent een verenigingsleven waarin zeer actief muziek wordt gemaakt en geleerd, wordt gedanst, toneel wordt gespeeld en wordt gezongen. Wij kennen verenigingen waarbinnen ons cultureel erfgoed wordt gekoesterd, bewaard en onderwezen. We kennen foto- en videoclubs en Oranjeverenigingen, maar ook verenigingen waarin kunst en creativiteit de boventoon voeren. Daarbij hebben we de bibliotheek die naast drie vestigingen in Heteren, Zetten en Elst in een aantal kleinere kernen de bibliobus laat rijden.

Nota Kunst en Cultuur

De gemeente Overbetuwe wil graag weten zij in het kader van "cultuur" in zijn algemeenheid kan betekenen. Aan adviesbureau ACTA is daarom de opdracht gegeven een nota Kunst en Cultuur op te stellen. De nota moet een helder beeld schetsen van het Overbetuws cultuurbeleid tot het jaar 2011. Voor het opstellen van de nota is ook een klankbordgroep ingesteld die bestaat uit vertegenwoordigers uit enkele culturele stromingen. Na een aantal bijeenkomsten met de klankbordgroep is nu een conceptrapportage gereed. Tijdens het cultuurdebat wordt deze rapportage door het college van burgemeester en wethouders ter discussie voorgelegd.

Onderwerpen cultuurdebat

Onderwerpen van het debat op maandag 28 januari zullen onder andere zijn:

· welke onderwerpen in cultuurbeleid vinden de organisaties en verenigingen belangrijk?

· welke initiatieven kan de gemeente Overbetuwe ondersteunen?
· wat kan de rol van de gemeente Overbetuwe zijn op het vlak van kunst en cultuur?

U bent welkom!

Medio december is een uitnodigingsbrief gestuurd naar de Overbetuwse organisaties en verenigingen die een relatie hebben met cultuur. Hebt u geen uitnodiging ontvangen en wilt u ook meepraten over het Overbetuwse cultuurbeleid? Dan bent u natuurlijk van harte welkom! Geeft u dat dan even aan ons door. Aanmelden kan via e-mail p.rooijackers@overbetuwe.nl of via telefoonnummer (0481) 362 365.