Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT

Januari 2008

Haren | maandag 28 januari 2008

Piet Hein Donner in en over Groningen

Op 28 januari 2008 geeft Piet Hein Donner, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een lezing over economische groei en werkgelegenheid in de provincie Groningen.

De noordelijke economie presteert naar behoren en doet daarbij niet onder voor de rest van Nederland. De werkloosheid in de provincie Groningen is sinds juli vorig jaar zelfs fors gedaald met 18,3 procent tot ruim 24 duizend personen (cijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen). Qua hoeveelheid werkgelegenheid lopen de 25 gemeenten van de provincie Groningen echter wel sterk uiteen. De gemeente Groningen heeft bijvoorbeeld bijna de helft (47,5%) van de provinciale werkgelegenheid binnen haar gemeentegrenzen. Bovendien sluiten de vraag en het aanbod van personeel niet overal in de regio even goed op elkaar aan.

De economische groei in Groningen is ongelijk verdeeld over de burgers. Hoe wordt daar vanuit christen-democratische opvattingen mee omgegaan? De arbeidsmarkt moet geen knelpunt worden voor economische groei. Een goed functionerende arbeidsmarkt stimuleert de participatie van zoveel mogelijk burgers aan de arbeidmarkt. Hoe kunnen werkgevers en werknemers efficiënter aan elkaar gekoppeld worden? Welke rol kunnen bonden, gemeenten, werkgevers en maatschappelijke organisaties hierin spelen? Donner gaat tijdens zijn betoog in op deze vragen.

Dit persbericht kunt u doorsturen naar andere geïnteresseerden.

Waar en wanneer?


Datum: maandag 28 januari 2008
Tijd: 20.15 uur

Plaats: Haren | Hotel Mercure | Emmalaan 33 Toegang: gratis

Informatie/aanmelden

Aanmelden via internet: www.vupodium.nl
E-mail: vupodium@dienst.vu.nl
Tel. (020) 598 9292 of

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing