Gemeente Winterswijk


Cursus Ledenwerving en -behoud

17 januari 2008

Winterswijk - Op maandag 28 januari aanstaande start voor geĂŻnteresseerde sportverenigingen uit Winterswijk de cursus ledenwerving en behoud. De cursus wordt gratis aan sportverenigingen aangeboden door het project breedtesport van de Gemeente Winterswijk. In de cursus leren de deelnemers hoe zij gericht leden kunnen werven en behouden.

Ledenwerving en ledenbehoud bij sportverenigingen is niet eenvoudig. In de cursus Ledenwerving en -behoud stellen verenigingen samen met de docent een gedegen plan op waarin enerzijds naar het aanbod van de vereniging wordt gekeken en anderzijds naar relevante ontwikkelingen in de omgeving van de vereniging. Op basis daarvan stellen de deelnemende verenigingen een gericht plan op om leden daadwerkelijk aan de vereniging te binden. Verder komt de opvang van nieuwe leden en de verbetering van de communicatie met leden aan bod.

Bijeenkomsten
Een deskundige docent van de Nationale Sport Alliantie verzorgt de cursus. De cursus bestaat uit drie maandelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee uur. De bijeenkomsten vinden plaats op 28 januari, 11 februari en 3 maart om 20.00 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek aan de Grotestraat 58 in Eibergen.

Terugkombijeenkomst
In september 2008 vindt een terugkombijeenkomst plaats waar deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen en knelpunten kunnen bespreken.

Opgave
Verenigingen kunnen zich opgeven door telefonisch contact op te nemen met sportconsulente Suzan Temmink, via 0543 - 545 570 (donderdags). Opgave via e-mail is ook mogelijk. Stuur dan een mail naar stemmink@winterswijk.nl.