Amsterdam RAI

Van zondag 27 januari tot en met dinsdag 29 januari in het Autotron in Rosmalen

FietsVAK 2008 onder het motto succesvol schakelen

Fietsvak 2008 de jaarlijkse vakbeurs voor de professional uit de tweewielerbranche

Amsterdam, 21 januari 2008 - Van zondag 27 tot en met 29 januari vindt FietsVAK 2008 plaats. Dit nationale platform voor professionals uit de branche biedt een inspirerend expositieprogramma. FietsVak 2008 is de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Belgische vakhandel en het ideale moment om te kunnen terugblikken op het verstreken jaar en de kansen voor het komende verkoopseizoen optimaal in te kunnen schatten.

Ook dit jaar is een brede vertegenwoordiging van de branche aanwezig; naast fabrikanten, importeurs, agenten en grossiers van fietsproducten, presenteren ook inkoop- en retailorganisaties en andere partijen zich op het evenement. Ruim 60 bedrijven presenteren tijdens de beurs hun nieuwste producten en diensten.

FietsVAK wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging.

Persbijeenkomst 28 januari

Op maandag 28 januari vindt de persbijeenkomst plaats. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. U bent welkom vanaf 11.45 uur in de Bentley Room in het Autotron Rosmalen (Graafsebaan 133). Tijdens deze openingsbijeenkomst zal minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst het landelijke fietsdiefstalregister openbaar maken, daarnaast wordt de Fiets van het Jaar 2008 bekendgemaakt en wordt de Fiets Innovatie Award uitgereikt.

U kunt zich aanmelden voor deze persbijeenkomst via Chantal Nauta (Pers Manager FietsVAK) via c.nauta@rai.nl. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden bij de persbalie bij de entree. Op vertoon van uw perskaart heeft u gratis toegang tot FietsVAK 2008.

Prijsuitreikingen

De uitreiking van de prijzen 'Fiets van het Jaar 2008' en 'Fiets Innovatie Award' vindt plaats op de persbijeenkomst van FietsVAK 2008 op maandag 28 januari tussen 12.45 en 13.15 uur . De Fiets van het Jaar 2008 wordt uitgereikt door de landelijke verkeersofficier Koos Spee.

Programma

Het programma op maandag 28 januari tijdens de persbijeenkomst:

11.45 Ontvangst

12.15 Welkom door Peter van den Kommer (voorzitter tentoonstellingscomité)

12.20 Toelichting marktontwikkelingen door René Takens (voorzitter RAI Afdeling Fietsen)

12.30 Landelijke aanpak Fietsdiefstal door Guusje ter Horst (minister BZK)

12.45 Uitreiking "Fiets Innovatie Award 2008"

13.00 Bekendmaking "Fiets van het Jaar 2008"

13.15 Einde programma

Na afloop kunt u de beurs bezoeken.

ANWB Kinderkeus

Jaarlijks organiseert de ANWB de verkiezing van de beste kinderfiets van het jaar. Dit jaar heeft de kinderjury de Shark (26 inch) van Gazelle uitgeroepen tot kinderfiets van het jaar in de categorie "Kinderfiets voor dagelijks gebruik". Na afloop van de persbijeenkomst wordt op de stand van Gazelle de trofee "Kinderkeus" door de ANWB aan deze fietsfabrikant uitgereikt.

Noviteiten

Vernieuwing van de fiets staat in Nederland op een hoog peil en is een continu proces waaraan door de fiets- en fietsonderdelenindustrie in ons land veel aandacht wordt geschonken. FietsVAK 2008 toont dit overduidelijk aan. Een voorlopig overzicht van de noviteiten is te vinden op www.fietsvak.nl (onder Pers).

Voor meer informatie kunt u terecht op www.fietsvak.nl.