Gemeente Beverwijk


22-01-2008

Expositie ontwikkeling stationsgebied Beverwijk

Van maandag 28 januari tot en met donderdag 31 januari wordt een expositie gehouden over de plannen voor het stationsgebied van Beverwijk. Deze vindt plaats in de foyer van het Kennemer Theater, Kerkplein 1 in Beverwijk.

Het nieuwe stationsgebied wordt een veilig, levendig en autoluw gebied met een mooie entree, een bundeling van zorgvoorzieningen, een nieuw Stadhuis, een hotel, kantoren, appartementen, een nieuw bus- en treinstation, een bioscoop, maar ook een fraai ingerichte openbare ruimte met veel groen en water.

De expositie toont het Voorlopig Ontwerp en gaat in op vragen als: ''Wordt het straks helemaal volgebouwd?', 'Blijft de vijver?', 'Wordt er voldoende rekening gehouden met gehandicapten?', 'Wie willen zich graag vestigen in het stationsgebied?', 'Waar komt de school van Heliomare?' en 'Wanneer is het klaar?'

Programma

Maandag 28 januari
11-22.00 uur: expositie
19.30 uur Opening met wethouder M. Dijkshoorn en gedeputeerde S. Baggerman

Dinsdag 29 januari
10-22.00 uur: expositie
19.30 uur Informatie- en inspraakavond Stadhuis, Rabozaal

Woensdag 30 januari
10-22.00 uur: expositie
19.30- 22.00 "Vraag maar raak", wandel door het toekomstige stationsgebied. Voor iedereen die graag meer wil weten of vragen heeft over de plannen M.m.v. wethouder Dijkshoorn en andere vertegenwoordigers van de gemeente en ontwikkelingspartners.

Donderdag 31 januari
10-16.00 uur: expositie
De expositie en alle activiteiten zijn vrij toegankelijk. Er is een speelhoek voor kinderen.

Entree van de gemeente
De herinrichting van het stationsgebied van Beverwijk staat al enige jaren op de politieke agenda. Het gebied vormt de entree van de gemeente en is het visitekaartje van de stad. Afgelopen december heeft het college van burgermeester en wethouders een Voorlopig Ontwerp voor het stationsgebied vastgesteld. De ontwikkeling van het stationsgebied maakt deel uit van het initiatief 'Beverwijk Vitale Stad'.

Het Voorlopig Ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. Provincie Noord-Holland, ViVa! Zorggroep, Heliomare, Pré Wonen, WOONopMAAT, Rode Kruis Ziekenhuis, gemeente Velsen, Milieudienst IJmond en de klankbordgroep stationsgebied.