Gemeente Barendrecht

Wethouder Van Deursen opent Sociaal Loket

BARENDRECHT (woensdag 23 januari) ­ Op maandag 28 januari opent wethouder Coby van Deursen (zorg) het Sociaal Loket in het Dienstencentrum Windsingel. Het Sociaal Loket is er om vragen van bewoners te beantwoorden over sociale voorzieningen. Wethouder Coby van Deursen zal het ontstaan van het Sociaal Loket toelichten en ingaan op de verdere ontwikkeling ervan. De samenwerking tussen het Bureau Sociaal Raadslieden en diverse instellingen staat daarbij centraal, waaronder ook met vrijwilligersorganisaties als de Werkgroep Belangenbehartiging Uitkeringsgerechtigden en het Cliëntenplatform WWB.

De gemeente Barendrecht voert een actief beleid om armoede te bestrijden. Daarvoor worden door de gemeente diverse voorzieningen aangeboden zoals bijzondere bijstand en een collectieve ziektekostenverzekering. Ook zijn er allerlei regelingen, zoals uitkeringen, studiefinanciering, arbeidszaken, enz. Het afgelopen jaar besloot het college van burgemeester & wethouders van Barendrecht dat in de gemeente Barendrecht gratis hulp op dit gebied aangeboden moet worden. Dit betekende de start van een Sociaal Loket.

Vragen voor het Sociaal Loket
De afgelopen jaren werden aan het Bureau Sociaal Raadslieden de meeste vragen gesteld over belastingzaken, huur-en zorgtoeslag, studiefinanciering, schulden en AOW/pensioenen. Ook bijstandszaken, arbeidsongeschiktheid, echtscheidingen en vreemdelingenrecht behoren tot de 'Top tien' van onderwerpen. In Barendrecht worden ook vragen op deze terreinen verwacht. Naast het geven van informatie en advies helpt het Sociaal Loket mensen met het invullen van formulieren of het schrijven van brieven.

Bereikbaarheid
Het Sociaal Loket is gevestigd aan de Windsingel 164. Inwoners van Barendrecht kunnen een afspraak maken via de Zorglijn van Opmaat op nummer 0900-8664. Alle gegevens worden volgens de privacyvoorschriften vertrouwelijk behandeld. U kunt op 28 januari ook langskomen om kennis te maken met het Sociaal Loket.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht