Gemeente Breda

Wethouder Adank houdt spreekuur Via Breda

Vanaf maandag 28 januari start wethouder A. Adank met een spreekuur voor Via Breda. In de voormalige bloemenkiosk in het stationsgebouw aan het Stationsplein kunnen belangstellenden tussen 16.30 en 19.00 uur bij de wethouder terecht met hun vragen en opmerkingen over Via Breda.

Via Breda is volop in ontwikkeling. Van de fase van plannen maken gaat het project langzaam maar zeker over naar de fase van de (voorbereiding van de) uitvoering. Een aantal ontwikkelingen is al in gang gezet: het derde perron is aangelegd als eerste deel van de nieuwe Openbaar Vervoerterminal (OVT) en delen van de voormalige Drie Hoefijzers-brouwerij en panden aan de noordkant van het station zijn gesloopt. De werkzaamheden voor de uitbreiding van Hotel Mercure zijn gestart en binnenkort start de aannemer met de ruwbouw van de perrontunnel voor de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal.

Rechtstreeks

Bewoners, ondernemers, reizigers en andere belangstellenden hebben veel vragen en opmerkingen over een groot project als Via Breda. Vanaf maandag 28 januari kunnen zij die vragen en opmerkingen tijdens het spreekuur rechtstreeks bespreken met wethouder A. Adank; hij is binnen het college van burgemeester en wethouders van Breda verantwoordelijk voor Via Breda.

Data

Het spreekuur van de wethouder is in principe iedere laatste maandag van de maand, tussen 16.30 en 19.00 uur. Voor 2008 zijn de volgende data gepland:

· 28 januari

· 25 februari

· 17 maart

· 28 april

· 2 juni

· 30 juni

· 25 augustus

· 22 september

· 27 oktober

· 24 november

· 22 december

Afspraak

Iedereen kan zonder afspraak naar het spreekuur. Als mensen het handiger vinden om toch een tijd af te spreken, is dat ook mogelijk. Een e-mail aan efm.van.den.bruele@breda.nl is dan voldoende.

Informatiecentrum

Bij een project als Via Breda is communicatie met alle betrokkenen van het grootste belang. Naast de bestaande overleggen met de buurten werkt de gemeente momenteel samen met NS Poort en ProRail aan een informatiecentrum voor Via Breda. Daar kunnen bewoners, ondernemers, reizigers en andere belangstellenden terecht met hun vragen, klachten, opmerkingen en tips. De verwachting is dat het informatiecentrum Via Breda voor de zomer van 2008 haar deuren opent. De bedoeling is dat wethouder Adank zijn spreekuur uiteindelijk in het informatiecentrum Via Breda gaat houden.

Breda, 23 januari 2008