Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 28 januari 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvormend met debat:

* Kadernota voor welzijnsvoorzieningen 2008-2011 ten behoeve van het budgetsubsidiecontract met de Stichting Welstad*

Besluitvorming zonder debat:

* Accountantscontrole 2007 Openbaar vervoer schoolgaande jeugd*
* Begroting 2008 en jaarrekening 2006

* Wedeka

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt de stukken bekijken en/of downloaden bij agenda raadsvergadering 28 januari 2008.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering, E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 661 of (0599) 631 668. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Rekening Diftar komt eraan!

Eind januari 2008 ontvangt u de aanslag afvalstoffenheffing over de afvalaanbiedingen in het tweede halfjaar van 2007. De uiterlijke betalingstermijn is 29 februari 2008. Als u de gemeente schrijft over uw aanslag, vermeld dan altijd het chipnummer van de container in de brief. Voor meer informatie, lees ook de achterzijde van het aanslagbiljet.

Kwijtschelding

Heeft u voor het jaar 2007 kwijtschelding gekregen van de aanslag afvalstoffenheffing vastrecht, dan komt u misschien ook in aanmerking voor kwijtschelding van deze aanslag. U ontvangt dan voor eind februari 2008 bericht als u gehele of gedeeltelijke kwijtschelding krijgt. Dit hangt af van het aantal keren dat afval is aangeboden. U hoeft voor deze aanslag dus niet opnieuw kwijtschelding aan te vragen.

Start cursussen muziekschool

Binnenkort starten de volgende korte cursussen. U bent van harte welkom tijdens de gratis introductielessen. Tijdens deze introductie kunt u kennisnemen van de inhoud van de cursus en kennismaken met de docent. Na afloop van de gratis les kunt u zich aanmelden.

Zang popmuziek

Zing je graag en houd je van popmuziek, dan is dit iets voor jou. Je zingt en leert je stem goed te gebruiken. De laatste les is een presentatie. Ervaring is niet nodig.

* Docent: Marcela Hendriks

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: maandag 4 februari

* Gratis introductieles: maandag 28 januari, 20.15 uur

Djembé

Het ritme van de Afrikaanse trommels is niet alleen mystiek en inspirerend, het vertelt ook veel over de rijke cultuur van dit bijzondere continent. Een uurtje ontspanning voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

* Docent: Moussé Pathé M'baye

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: woensdag 6 februari

* Gratis introductieles: woensdag 30 januari, 19.00 uur

Mondharmonica voor beginners

Iedereen kan meedoen, ervaring op de mondharmonica of kennis van het notenschrift is niet vereist. De lessen hebben als basis `plezier in het spelen'. Mondharmonica's zijn aanwezig.

* Docent: Herbie Grezel

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: donderdag 7 februari

* Gratis introductieles: donderdag 31 januari, 20.00 uur

De cursussen gaan alleen van start bij voldoende aanmeldingen.

Meer informatie

Algemene Muziekschool Zuid-Groningen, Raadhuisplein 2 in Stadskanaal, T (0599) 631 700, E amzg@stadskanaal.nl, I
www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 11 t/m 17 januari 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Baken 29, voor het bouwen van een woning met garage, d.d. 17 januari

Musselkanaal

* Vincent van Goghlaan 4, voor het geheel veranderen van de oppervlakte structuur van de buitenmuur, d.d. 17 januari

Alteveer

* Alteveersterweg 30, voor het plaatsen van een kapschuur, d.d. 15 januari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Uitwegvergunningen

In de periode van 11 januari t/m 17 januari 2008 is de volgende uitwegvergunning verleend.

Alteveer

* Lindenstraat 15B, 11 januari

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Drenth & Partners, Technicumstraat 9 in Musselkanaal voor het plaatsen van een semi-permanente unit op het perceel Technicumstraat 9 in Musselkanaal.

De vrijstelling is voor een periode van 12 maanden nadat vrijstelling en bouwvergunning zijn verleend.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 24 januari tot en met woensdag 5 maart 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* S. Plagge, Telefoonweg 4 in Musselkanaal voor het in gebruik hebben van een (tijdelijke) opslag van vaste mest aan de Dwarsweg ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 547 in Musselkanaal.

* G.J.J. Feije, Musselweg 30 in Mussel voor het in gebruik hebben van een (tijdelijke) opslag van vaste mest aan de Noorderkanaalweg, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 846 in Mussel.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:
* Collall B.V., Electronicaweg 6 in Stadskanaal voor uitbreiding van een magazijn ten behoeve van opslag verpakkingsmaterialen en voorraad aan de Electronicaweg 6 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur.

Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van:

* Crystal Q B.V., Electronicaweg 1 in Stadskanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor een inrichting voor het bewerken van saffieren substraten aan de Electronicaweg 1 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikkingen kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 6 maart 2008, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 14 februari 2008 van u.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 23 januari 2008