Gemeente Goes

College van Burgemeester en Wethouders ontvangt compliment voor deregulering

De initiatieven van Gemeente Goes voor het aanpakken van de regeldruk voor ondernemers worden door de Regiegroep Regeldruk van de ministeries van Economische Zaken en Financiën beloond met een compliment en een taart.

De taart wordt op maandag 28 januari a.s. om 9.45 uur aan het College van Burgemeester en Wethouders aangeboden in het Stadskantoor.

Samenwerking Kabinet en gemeenten

In samenwerking met de gemeenten probeert het Kabinet de regeldruk voor ondernemers te verminderen. Verbetering van de dienstverlening en vermindering van de regeldruk zijn twee belangrijke onderwerpen waar veel gemeenten aan werken. Deze ontwikkelingen worden door de Staatssecretaris van Financiën gevolgd.

Gemeentelijke initiatieven

Het College wordt gewaardeerd voor het meedraaien in een onderzoek van de Kamer van Koophandel om de administratieve lasten voor bedrijven te verminderen, het besluit om naar aanleiding hiervan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te schonen en het besluit om meer diensten digitaal aan te bieden. Deze aanpak past binnen het beleid om de regeldruk voor ondernemers te verminderen.