Ministerie van Financiën

Minister bezoekt haven Vlissingen

nieuwsbericht | 25-01-2008 | Directie Voorlichting

Op maandag 28 januari bezoekt minister Bos de haven van Vlissingen om met havenondernemers en gedeputeerden te praten over `Zeeland Seaports' gelegen tussen de mainports van Rotterdam en Antwerpen. De minister brengt onder meer een bezoek scheepsbouwer Naval Shipbuilding, onderdeel van De Schelde en maakt een vaartocht over de Westerschelde op de werkboot Vlissingse Bootlieden.

Koninklijke Schelde, Vlissingen.

De Schelde is een van de oudste bedrijven binnen het havengebied van Vlissingen. Zij hebben de ontwikkeling van de haven vanaf het begin meegemaakt. Vandaag de dag is de Koninklijke Schelde onderdeel van Damen Shipyards. De belangrijkste activiteit van De Schelde is Naval Shipbuilding voor de Nederlandse marine. De minister krijgt een presentatie en rondleiding over de haventerreinen en de dokken.

Vaartocht op Kloosterboer Terminal

Na het havenbezoek maakt het gezelschap zich op voor een vaartocht, die begint op het kantoor van de firma Kloosterboer. Kloosterboer is opgericht in 1925 en is een toonaangevend familiebedrijf op het koel-vries opslag en transport. Jack Kloosterboer zal het een en ander vertellen tijdens de wandeling naar de werkboot van de Vlissingse Bootlieden. Op dit bootje zijn ook enkele vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers uit de haven aanwezig.


* Laatst aangepast: 25-01-2008