Gemeente Den Haag

Laatste Werkbeurs opent zijn deuren

Op maandag 28 januari verhuizen de medewerkers van wijkkantoor Scheveningen naar de Werkbeurs Noord aan de Gevers Deynootweg 93.

Jarenlang waren klanten van de Sociale Dienst aangewezen op verschillende locaties. Voor sommige zaken rond werk en inkomen moesten zij naar een wijkkantoor en voor andere naar vestigingen van CWI en UWV. De afgelopen jaren hebben deze partijen de handen ineen geslagen om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Met de opening van de laatste Werkbeurs kunnen alle Hagenaars nu op één plaats al hun zaken rond werk en inkomen regelen.

Werkbeurzen
Werk is een belangrijke voorwaarde voor Hagenaars om mee te kunnen blijven doen in de stad. Een baan vergemakkelijkt integratie en helpt armoede en sociaal isolement voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat mensen die een bijstandsuitkering aanvragen zo snel mogelijk werk vinden. Daarom werken het CWI, het UWV en de sociale dienst van de gemeente steeds intensiever samen op vijf verschillende Werkbeurzen. De werkbeurzen worden bemand door medewerkers van alle betrokken partijen. Iemand die bij de sociale dienst een uitkering aanvraagt kan meteen worden doorverwezen naar het CWI en het UWV voor de zoektocht naar een baan.

Gemeentebreed
In 2007 hebben ruim 3400 mensen de bijstand verlaten. De inspanningen van de Werkbeurzen hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. Eerder zijn Werkbeurzen aan de Neherkade, de Verheeskade en aan de Laan van Meerdervoort (Werkbeurs Sorghvliet) geopend. Eind 2007 volgde de Werkbeurs in Escamp. Met de opening van de Werkbeurs Noord is de gehele stad door Werkbeurzen bediend.