Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (05-08)

25 januari 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 28 januari t/m 3 februari 2008

28-01: Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar 31-01: Wethouder Lewis reikt certificaat `Sportactieve School' uit
01-02: Wethouder `t Hart presenteert nieuwe winkelcentrum aan Nederlandse Raad van Winkelcentra

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert maandag 28 januari om 11.00 uur echtpaar Post-Dobbelaar met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Post zijn op 28 januari 1948 getrouwd in Rotterdam. Zij hebben een dochter en een kleinzoon. Meneer Post heeft dertig jaar bij het Rode Kruis gewerkt.

Wethouder Lewis reikt certificaat `Sportactieve School' uit Wethouder Marjolijne Lewis reikt donderdag 31 januari om 13.00 uur het certificaat `Sportactieve School' uit aan OSG De Ring van Putten aan de Groenewoudlaan 25. Voor de tweede keer op rij heeft De Ring van Putten dit certificaat weten te bemachtigen.

De gedachte achter deze certificering is dat het belang van bewegen en sport in de ontwikkeling van kinderen onvoldoende is gediend met het enkel geven van de voorgeschreven lessen lichamelijke opvoeding. Elke school zou meer moeten doen dan alleen dat. Dat 'meer' behelst in elk geval drie zaken. Zo moet ten eerste in de uitwerking van de lessen lichamelijke opvoeding duidelijk zijn dat afstemming en samenwerking met de aanbieders van bewegingsactiviteiten buiten de school plaatsvindt. De Ring van Putten heeft voor haar sportoriƫntatie een samenwerking met tal van sportverenigingen binnen Spijkenisse.

Wethouder `t Hart presenteert nieuwe winkelcentrum aan Nederlandse Raad van Winkelcentra
Wethouder Gert-Jan `t Hart presenteert vrijdag 1 februari samen met PMS het nieuwe winkelcentrum aan de Nederlandse Raad van Winkelcentra. Burgemeester Salet opent de (lunch)bijeenkomst om 13.00 uur in theater de Stoep aan de Groenoordweg 1. Hierna begint de presentatie over de gedaanteverandering van het centrum van Spijkenisse en het complexe ontwikkelingstraject dat hieraan vooraf ging. Na de presentatie vertrekt het gezelschap, van ongeveer tweehonderd deelnemers uit het hele land, met pendelbusjes naar het stadshart voor een rondleiding.