Nederlandse Politiebond


Aanstaande maandag tweede landelijke stakingsdag bij de politie

Aanstaande maandag 28 januari vindt opnieuw een door de NPB uitgeroepen landelijke politiestaking plaats. De tweede van een reeks landelijke stakingen, bedoeld om minister Ter Horst op andere gedachten te brengen over haar CAO-beleid. Ging het afgelopen woensdag nog om een staking van vier uur, komende maandag worden de politiewerknemers opgeroepen een volledige werkdag te staken, wat kan oplopen tot een staking van negen uur.

Wat staat er op maandag 28 januari te gebeuren? In veertien van de 25 regiokorpsen en binnen het KLPD en de VTSPN laten de actievoerders zich als zondanig registreren en hebben daarna de hele dag vrij. In de overige elf regiokorpsen worden activiteiten ontwikkeld om de stakingsdag invulling te geven. Hieronder een overzicht.

AMSTERDAM-AMSTELLAND
In het korps Amsterdam-Amstelland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich tussen 7.00 en 10.00 uur als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

BRABANT NOORD
In het korps Brabant Noord wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst demonstreren bij het stadhuis van ´s Hertogenbosch, waar de bewindsvrouwe die dag op bezoek komt. Deze actie zal worden ondersteund door actievoerders uit de regiokorps Brabant Zuid-Oost.

BRABANT ZUID-OOST
In het korps Brabant Zuid-Oost wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst demonstreren bij het stadhuis van ´s Hertogenbosch, waar de bewindsvrouwe die dag op bezoek komt (zie Brabant Noord).

DRENTHE
In het korps Drenthe wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

FLEVOLAND
In het korps Drenthe wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

FRIESLAND
In het korps Drenthe wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

GELDERLAND-MIDDEN
In het korps Gelderland-Midden wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Aan de nadere invulling van de stakingsdag wordt nog gewerkt.

GELDERLAND-ZUID
In het korps Gelderland-Zuid wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst demonstreren in Tillburg, waar de bewindsvrouwe die dag op bezoek komt (zie Midden en West Brabant).

GOOI EN VECHTSTREEK
In het korps Gooi en Vechtstreek wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

GRONINGEN
In het korps Groningen wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

HAAGLANDEN
In het korps Haaglanden wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Geinspireerd door de uitspraken van minister Ter Horst in het programma Pauw & Witteman gaan de stakende politieambtenaren de gehele dag met trams en bussen meerijden om de dienstdoende tram- en buschauffeurs extra te beveiligen.

HOLLANDS MIDDEN
In het korps Hollands Midden wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

IJSSELLAND
In het korps IJsselland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

KENNEMERLAND
In het korps Kennemerland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

KLPD
In het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst demonstreren in Tillburg, waar de bewindsvrouwe die dag op bezoek komt (zie Midden en West Brabant).

LIMBURG NOORD
In het korps Limburg Noord wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan vrijwilligerswerk doen in verzorgingstehuis Koningslust in Heel.

LIMBURG ZUID
In het korps Limburg-Zuid wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

MIDDEN- EN WEST-BRABANT
In het korps Midden- en West-Brabant wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst demonstreren in Tillburg, waar de bewindsvrouwe die dag op bezoek komt. Deze actie wordt ondersteund door actievoerders uit het KLPD en uit het regiokorps Gelderland-Zuid.

NOORD- EN OOST-GELDERLAND
In het korps Noord- en Oost-Gelderland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´. De leden van het team Montferland, district Achterhoek zijn van plan een bosloop te houden, onder het motto ´De Politie Houdt Het Sportief´.

NOORD-HOLLAND NOORD
In het korps Noord-Holland Noord wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Aan de nadere invulling van de stakingsdag wordt nog gewerkt.

ROTTERDAM-RIJNMOND
In het korps Rotterdam-Rijnmond wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Aan de nadere invulling van de stakingsdag wordt nog gewerkt.

TWENTE
In het korps Twente wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

UTRECHT
In het korps Utrecht wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

VTSPN
Binnen de Voorziening Tot Samenwerking Politie Nederland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

ZAANSTREEK-WATERLAND
In het korps Zaanstreek-Waterland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

ZEELAND
In het korps Zeeland wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). De stakende politieambtenaren gaan sporten in het (daarvoor door het korps beschikbaar gestelde) nieuwe IBT-centrum.

ZUID-HOLLAND ZUID
In het korps Zuid-Holland Zuid wordt een hele dag het werk neergelegd (maximaal negen uur). Actievoerders kunnen zich als staker laten registreren en daarna weer huiswaarts keren voor een vrije ´Ter Horst-dag´.

Gepubliceerd op 25 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.