Baan in buitenland te ver van bed

28/01/2008 09:20



ING Wholesale Banking



Baan in buitenland te ver van bed
Niet in de rij om te emigreren voor een baan
ING Wholesale Banking start met nieuwe recruitmentcampagne

Deze week start ING Wholesale Banking een nieuwe recruitmentcampagne, die zich richt op het internationale werken vanuit een Nederlandse thuisbasis. Aanleiding hiervoor is een onderzoek, waaruit blijkt dat financiële professionals meer behoefte hebben aan een internationaal werkveld, maar daarvoor niet per definitie naar het buitenland willen verhuizen.

In het onderzoek onder 319 financiële professionals is gevraagd naar de huidige werksituatie en de wensen en verwachtingen ten aanzien van toekomstige werkgevers. Hieruit blijkt dat meer dan driekwart van de financiële professionals geen internationaal perspectief heeft in zijn huidige baan, terwijl meer dan 50 procent aangeeft een internationale scope wel degelijk belangrijk te vinden.

Regelmatig naar het buitenland reizen voor een baan is voor tweederde van de respondenten geen probleem. Daarvan is driekwart bereid eens of vaker per maand te reizen. Toch zien de financiële professionals het niet zitten voor hun baan naar het buitenland te verhuizen. Uit het onderzoek blijkt dat acht op de tien professionals met een gezin dit bezwaarlijk vindt. "Ook wij komen dit steeds vaker tegen," zegt Annerie Vreugdenhil, Hoofd Corporate Clients Nederland bij ING Wholesale Banking. "Het grootste deel van deze groep heeft jonge kinderen, en in deze levensfase is een verhuizing naar het buitenland zeer ingrijpend voor het hele gezin. De ambitie is er wel en dan biedt internationaal werken vanuit een Nederlandse thuisbasis een uitkomst."

Home sweet home
Vreugdenhil: "Zeker met schaarste op de arbeidsmarkt moet je als werkgever inspelen op de trends. ING Wholesale Banking biedt indien wenselijk een baan op het hoogste internationale niveau, maar met Nederland als thuisbasis." De meerderheid van de professionals geeft aan dit aantrekkelijk te vinden. Uit het onderzoek blijkt eveneens dat een meerderheid van de respondenten het belangrijk vindt voor een Nederlandse organisatie te werken.

Nummer één van Benelux
ING Wholesale Banking heeft sinds 2003 een snelle groei doorgemaakt en is binnen vier jaar uitgegroeid tot de tweede zakenbank in de Benelux. Vreugdenhil: "Door de onrustige markt is nu de uitgelezen kans om dit door te zetten en door te groeien naar de nummer één positie." ING Wholesale Banking wil deze versnelling vormgeven door dit jaar uit te breiden met 45 man. De bank is op zoek naar de beste financiële professionals op de markt met twee tot vijftien jaar werkervaring. Recent wist de bank al voormalig ABN'ers Gerbrand ter Brugge en Maurits Duynstee aan zich te binden.

Nieuwe baan? Eitje!
Op 28 januari gaat de recruitmentcampagne van ING Wholesale Banking van start. De drie weken durende campagne krijgt vorm door de slogan 'Financiële hoogvliegers solliciteren niet, maar ontbijten met de top van ING'. Via print, radioboodschappen en billboards worden professionals uitgenodigd informeel kennis te maken en te komen ontbijten met Diederik van Wassenaer, Global Head of Products, en Annerie Vreugdenhil.

Over het onderzoek
ING Wholesale Banking heeft met behulp van het onderzoeksbureau Panelclix onderzoek gedaan naar de wensen en verwachtingen ten aanzien van werkgevers. In het totaal deden 319 respondenten mee aan het onderzoek. Alle respondenten zijn werkzaam in de financiële sector en hebben hier minimaal 2 jaar werkervaring in. De leeftijden variëren van 20 jaar tot 63 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De groep respondenten bestond voor 64 procent uit mannen en 36 procent uit vrouwen.

ING Wholesale Banking
ING Wholesale Banking is een van de zes divisies van ING Groep en verantwoordelijk voor het bedienen van grote bedrijven en instellingen op het gebied van financiële producten en diensten in Europa, Amerika en Azië. De bank levert advies en maatwerkproducten die variëren van Corporate Finance, Syndication, Structured Finance- en Securitisatieproducten tot General Lending, Payments en Cash Management, Securities Services, Leasing, Commercial Finance en Corporate Investments. We zijn een internationaal team van 18,000 medewerkers wereldwijd, met kennis van locale markten en een aanwezigheid in 40 landen. Meer dan 4,000 professionals werken in Nederland, waarvan 200 investment bankers in direct contact staan met grote Nederlandse bedrijven.

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 70 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Met meer dan 120.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.


- EINDE BERICHT -