Innovatie in gietvloeren

28/01/2008 09:23



Senso Vloeren



De gietvloer is dé interieurtrend van dit moment. Belangrijke aandachtspunten tot nu toe waren echter de slijtvastheid en verkleuring. Senso, Nederlands leidende merk in gietvloeren, lost dit op door een revolutionair betere gietvloer te introduceren, dat 80% slijtvaster en 70% UV bestendiger is.

Strak, naadloos, ingetogen. Gietvloeren zijn bezig aan een opmars. Slijtvastheid was echter altijd een aandachtspunt. Hoe mooier en vlakker de beschermende topcoating, hoe gevoeliger het materiaal.

De gietvloer komt namelijk uit de industrie. Daar, toegepast in fabriekshallen en loodsen, werden zware topcoatings gebruikt die zeer slijtvast zijn, maar tegelijkertijd erg lelijk. Een sinaasappelhuid, rolbanen, een kille glans; in de industrie doet dat er niet toe. In de mooie interieurs waar gietvloeren nu toegepast worden echter des te meer. Maar hoe mooier en strakker de topcoating uitvloeit, hoe gevoeliger de vloer wordt voor slijtage.

Het is Senso echter gelukt een nieuwe topcoat te ontwikkelen dat zeer slijtvast is en schitterend mooi uitvloeit. David Bols, directeur van Senso lacht: "Onze producent wordt platgebeld door concurrenten die navraag doen wat voor product dit nu precies is. We hebben echter patent op al onze systemen. Uit frustratie zag je meteen dat bedrijven over elkaar heen rolden om ook met iets nieuws op de proppen te komen, uit angst dat klanten niet meer zouden langskomen. Niemand durft echter zoveel geld en moeite in productontwikkeling te stoppen als wij. Aan de kwaliteit die wij halen kan gelukkig niemand tippen. Dat is een grote kracht."





http://www.sensovloeren.nl