Gemeente Wageningen

Verhuizing Generaal Pardonners

Op 25 januari heeft de gemeente Wageningen een informatiebijeenkomst over het Generaal Pardon georganiseerd. Tijdens deze informatieavond is het uitvoeringsplan Generaal Pardon toegelicht en konden er vragen worden gesteld. De antwoorden op deze vragen vindt u hier.

Vragen en antwoorden over de Verhuizing Generaal Pardonners van de Kolkakkerweg/Nobelweg naar het WICC

Is het zelf eten koken op de hotelkamers mogelijk? Antwoord: op de appartementen waar iedereen die aan de criteria voldoet vanaf 1 februari zal verblijven kan zelf gekookt worden.

Kunnen de verhuisliften er op zaterdag 26 januari staan? Antwoord: de verhuisliften zijn er maandag of dinsdag (28 of 29 januari)

Mag je overal gaan wonen en toch blijven meedoen aan "Aan de slag"? Antwoord: Iedereen die in het WERV-gebied gaat wonen mag blijven meedoen. WERV gebied zijn de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal.

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor de appartementen aan de Stadsbrink?
Antwoord: voor de appartementen aan de Stadsbrink gelden geen aparte criteria. Voor verblijf in het WICC gelden naast de algemene criteria (oud-wetter en verblijf vanaf 1 januari 2007 in Wageningen) dat aan de volgende criteria moet zijn voldaan:

* Gezin met kinderen tot 18 jaar,

* Medische beperkingen,

* Niet zelf onderdak hebben kunnen vinden (geldt nog niet per 1 februari).

Hoe lang mogen de mensen in de appartementen wonen? Antwoord: zo lang zelf geen onderdak is gevonden of zo lang het duurt dat betrokkene een huis heeft gevonden in de WERV of elders.

Hoe hoog is de huur in de appartementen?
Antwoord: de gemeente betaalt de huur.

Zijn er genoeg appartementen voor alle Generaal Pardonners? Antwoord: ja.

Wat is de ondersteuning als de mensen dit weekend willen verhuizen? Antwoord: de verhuisdozen worden zaterdag gebracht. Containers voor afval worde mogelijk zaterdag 26 januari geplaatst.

Kunnen er dit weekend kijkdagen komen?
Antwoord: ja, mensen kunnen zich vanaf 14.00 uur melden bij de Stadsbrink 1 voor een bezichtiging.

Moeten de mensen uit het WICC tussentijds verhuizen? Wanneer en Waarheen?
Antwoord: na de eerste verhuisweek (dus volgende week) moet er 1 keer verhuisd worden van het Hotel (schuin aan de overkant) naar de appartementen. Het precieze moment wordt nog bepaald.

Hoe worden alle mensen in het WICC opgevangen? Verdeling kamers? Antwoord: per appartement tenminste 2 alleenstaanden. Mensen die bij elkaar willen geven dit maandagochtend om 10.00 uur aan op het kantoor van Ons Pardon. Bij gezinnen met kinderen hebben de kinderen een aparte kamer.

Wat gebeurt er als de gezinssituatie verandert tijdens het verblijf? Antwoord: dan wordt in overleg met het personeel van het Hotel naar een oplossing gezocht.

Mogen er mensen in het WICC op bezoek komen?
Antwoord: ja.

Heb je recht op ZZA ook buiten de gemeente Wageningen? Antwoord: ja.

Geldt dat ook voor mensen met verblijfstatus?
Antwoord: volgt!

Als ik buiten Wageningen of WERV tijdelijk ga wonen, kom ik dan nog wel in aanmerking voor een reguliere vaste woning in de WERV? Antwoord: alle mensen die ervoor kiezen met een ZZA bedrag elders te gaan wonen blijven in aanmerking komen voor een vaste woning in WERV.

Is het verblijf in het WICC gegarandeerd tot 2010? Antwoord: ja, zo lang dat nodig is tot uiterlijk 2010. Alleenstaande worden de komende maanden geacht zelf onderdak te zoeken met hun rugzakje (ZZA-bedrag).

Waar krijgt "Aan de Slag" kantoor?
Antwoord: wordt op korte termijn uitgezocht.

Hoe hoog zijn de bedragen van het rugzakje?
Antwoord:

* 1e gezinslid: EUR 45,38 per week

* 2e gezinslid: EUR 22,69 per week

* 3e gezinslid: EUR 11,34 per week

* 4e gezinslid: EUR 11,34 per week

* 5e gezinslid en meer: EUR 0,00

Waar kan ik met mijn vragen terecht?
Antwoord:

* Maandachtochtend is er iemand van de gemeente op het kantoor van Ons Pardon voor het innemen van gegevens,

* Van 28 januari tot en met 8 februari is er een telefonisch spreekuur op werkdagen van 11.00 uur tot 12.00 uur. Tel: 06-4600 8152.

* Vragen kunt u ook mailen naar: generaalpardon@wageningen.nl.
* Volgende week is in het Hotel/appartementen iemand van de gemeente die u de weg wijst.