Politie Groningen

Maandag 28 januari 2008

Provincie Groningen, 28-01-2008

Groningen: man valt van kade

Een 32-jarige Stadjer is zondagmiddag van de kade aan het Zuiderpark naar beneden gevallen. De man was sterk onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs en medicijnen. Een getuige zag dat de schoen van de man naar beneden was gevallen. De man liep wankelend, de vrouw vertrouwde het niet en hielp de man. Terwijl de alerte vrouw naar beneden ging om de schoen te halen, viel de man plotseling naar beneden. De Stadjer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondagavond op verschillende plaatsen in de stad Groningen meerdere rijbewijzen ingevorderd. Een 39-jarige automobilist uit Roelofarendsveen kwam uit de richting van Garmerwolde en reed 100 km/uur. Hij haalde met deze snelheid een andere auto in en overschreed hierbij een dubbele doorgetrokken streep. Bij de verkeerslichten op de kruising van de Rijksweg, Borgweg en Bakboordswal reed hij door rood. Tenslotte reed hij met 112 km/uur richting het centrum. Daar geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later op de avond moesten een 30-jarige automobilist uit Scheemda en een 23-jarige automobilist uit Winschoten hun rijbewijs inleveren. De man uit Scheemda werd geklokt met een snelheid van 108 km/uur. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto meegenomen naar het politiebureau. Daar vindt ook nog een meting naar de coating van de zijruiten plaats. De Winschotenaar, een beginnend bestuurder, reed 103 km/uur. Tenslotte was ook een 25-jarige automobilist uit Groningen de klos. Op de Julianaweg werd hij betrapt met 150 km/uur, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd bij zijn huis ingevorderd. Tegen de snelheidsovertreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ulrum: rijbewijs ingevorderd

Een 24-jarige automobilist uit Zoutkamp moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 138 km/uur over de N361 bij Ulrum. Bovendien haalde hij in over een doorgetrokken streep. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: taxichauffeur geslagen

Een 28-jarige taxichauffeur uit Oude Pekela heeft zondag aangifte gedaan van mishandeling. De man had onenigheid gehad met een klant over de te betalen ritprijs. De 49-jarige klant uit Nieuw Buinen heeft daarop de mobilofoon vernield en buiten de auto de taxichauffeur geslagen. Toen de chauffeur wegreed, werd nog een deuk in de taxi getrapt. De klant is daarop aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: kinderen in laadruimte

De politie heeft maandagochtend een 64-jarige automobilist uit Winschoten bekeurd. De man werd gecontroleerd op de Sorghvlietlaan in Veendam. Toen bleek dat hij in de laadruimte van zijn bestelauto twee kinderen vervoerde. De politie heeft de kinderen overgezet in de politieauto en naar huis gereden. De man heeft een bekeuring gekregen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1215, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 634, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 935, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.