Genomineerden illy prize bekend

28/01/2008 09:55



Art Rotterdam B.V.



Alexandra Leykauf, Axel Antas, Kostis Velonis, Nadia Naveau en Sem(aa) Bekirovic zijn de vijf genomineerde kunstenaars voor de prestigieuze illy prize 2008. De winnaar ontvangt ondermeer een geldbedrag van euro 10.000,- De illy prize wordt uitgereikt op woensdag 6 februari tijdens Art Rotterdam. Tijdens Art Rotterdam is het werk van de genomineerden te zien in een speciale ruimte op de beurs.

Informatie over deze kunstenaars

Alexandra Leykauf (Neurenberg, 1976) onderzoekt de complexe relaties van het medium fotografie en film. Leykaufs werk gaat over de verschillende bestaansmodi van beelden.

Axel Antas (Finland, 1976) verkent, door middel van fotografie, video en tekeningen de relatie tussen mens en natuur. In zijn meest recente werk creëert en fotografeert Antas installaties voor vogels in de Pyreneeën.

Kostis Velonis (Athene, 1968) combineert in zijn sculpturen natuurlijke materialen met industriele producten. In zijn werk speelt Velonis met moderne architectuur en functioneel design.

Nadia Naveau (Brugge, 1975) werkt met verscheidene materialen: van polyester, gips en plasticine tot brons en keramiek. In al haar sculpturen zorgen materiaal en maat voor verrassing, vervreemding en impact.

Sem(aa) Bekirovic (Amsterdam, 1977) begeeft zich op de raakvlakken van documentaire en autonome fotografie. Uit haar foto's, video's en installaties blijkt haar fascinatie met de relatie (of discrepantie) tussen beeld en werkelijkheid en de confrontatie tussen natuur en cultuur.

De jury, bestaande uit: Nicholas Schafhausen , Paola van de Velde , Jan Grosfeld en Carlo Bach kiest de uiteindelijke winnaar op 6 februari.

Ginger Bread Men op opening Art Rotterdam 2008

Tijdens de opening op woensdag 6 februari treedt om 21:00 uur de Engelse formatie Ginger Bread Men op. Het spectaculaire optreden van deze post-punk-groep is een project van Zinger presents uit Amsterdam en vindt plaats op een speciaal door de bekende beeldhouwer Graham Hudson ontworpen podium.

Project(OR) - platform voor actuele kunstpodia

Tijdens Art Rotterdam presenteert showroom MAMA de eerste editie van Project(OR): een platform voor actuele kunstpodia. In het voormalige postkantoor op Coolsingel 42 brengt Project(OR) onder meer Artists Anonymous uit Berlijn, Fette's Gallery uit Los Angeles en Press to Exit Gallery uit Skopje samen op een vloeroppervlakte van 1000 m2.





http://www.artrotterdam.com


Noot voor de redactie: