Dienstenbond CNV

Nieuws

28 januari 2008

Eindbod cao Fortis Bank verbeterd...

Door: Bernard Jan de Groot

Een kleine meerderheid van onze leden heeft ingestemd met het eindbod van Fortis Bank voor de nieuwe cao. Bij onze collegabonden was het beeld wisselend. Reden voor ons om de werkgever op te roepen met een beter eindbod te komen: en met succes!

Zestig procent van de CNV-leden heeft ja gezegd tegen het eindbod van de werkgever. Een erg kleine meerderheid. Bij onze collegabonden was het draagvlak voor de cao zelfs nog lager.

We hebben de werkgever geconfronteerd met dit minimale draagvlak voor de cao en daarbij een dringende oproep gedaan om nog eens goed naar onze voorstellen te kijken.

De werkgever heeft uiteindelijk het eindbod in positieve zin bijgesteld. De loons-verhoging van 3,25% zal weliswaar twee maanden later ingaan (op 1 maart), maar daar staat tegenover dat de eenmalige uitkering wordt verhoogd van 1% naar 2%. Deze komt daarmee op het niveau van het eindbod bij ABN Amro. Daarnaast zal in de loop van 2008 een evaluatie plaatsvinden van de nieuw ingevoerde systemen op het gebied van performance management en de bonus door een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de werkgever, vakbonden en ondernemingsraad. Evaluatie zal o.a. plaatsvinden op het gebied van de wegingsfactoren van de drie componenten van de bonusregeling (Fortis, business en individu), alsmede de verhouding en de hoogte van de bonusscores.

Wij verwachten dat met deze twee verbeteringen bij alle vakorganisaties het draagvlak voor de cao fors wordt verhoogd. De tekst van het nieuwe eindbod en de studiecommissie kunt u terugvinden op onze website www.cnvdienstenbond.nl en op FortisNieuws.

Uiteraard zijn wij benieuwd naar uw reactie. Met onze kaderleden is afgesproken dat u alleen hoeft te reageren indien u bezwaar heeft tegen het aangepaste eindbod. U kunt dit doen door ons vóór 8 februari a.s. te mailen of te bellen. Indien u niet reageert, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent met het bod.

Voor uw reactie, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot, telefoonnummer 010-2651111, e-mail b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl