College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

28 januari 2008 - Nieuwe website voor CBG

Met trots heeft het CBG zijn nieuwe website gelanceerd. Niet alleen de vormgeving is veranderd, maar ook structuur, navigatie en zoekmachine zijn totaal vernieuwd. Deze veranderingen zijn voor u even wennen, maar wij verwachten dat u hier veel voordeel uit zult halen.

De website-vernieuwing is niet zomaar tot stand gekomen. Analyses, interviews en `usability tests' hebben een schat aan informatie en inzichten opgeleverd. Deze zijn verwerkt in wensen en uitgangspunten, die de basis hebben gevormd voor het uiteindelijke product. Onze doelgroepen zijn hierbij actief betrokken geweest.

Om u zo snel mogelijk te laten wennen aan onze nieuwe website zijn hieronder de belangrijkste veranderingen opgesomd.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via redactie@cbg-meb.nl of 070 - 356 75 32. Omdat wij van mening zijn dat onze website nooit `af' is, staan wij ook open voor uw opmerkingen en suggesties.

Belangrijke veranderingen CBG-website:

Verwijzingen en favorieten
De homepage is te bereiken via het vertrouwde webadres: http://www.cbg-meb.nl/. Alle onderliggende pagina's hebben wel een nieuw adres gekregen. Als gevolg daarvan raden we u aan om eventuele verwijzingen op uw website en de favorieten in uw `webbrowser' te controleren en aan te passen.

Actuele informatie
Op de homepage ziet u in een oogopslag onze meest recente nieuwsberichten. Ook kunt u onze nieuwsberichten automatisch ontvangen als RSS-feeds. Meer informatie hierover vindt u op de volgende pagina: http://www.cbg-meb.nl/CBG/nl/rss_explanation/.

Thematische ingangen
De informatie voor humane geneesmiddelen, diergeneesmiddelen en nieuwe voedingsmiddelen is gescheiden en toegankelijk via aparte prominente ingangen op de homepage.
Via de ingang `Over CBG' vindt u algemene informatie over onze organisatie.

Informatie voor registratiehouders
De voor u relevante informatie, zoals richtlijnen en formulieren, vindt u terug onder Geneesmiddelen voor Mensen / Registratiezaken. Onder Geneesmiddelen voor Mensen / Geneesmiddelen staat informatie die voor meerdere bezoekers interessant is. Denk hierbij aan Openbare Beoordelingsrapporten en informatie over off-label-use.

Informatie in het Engels
Een groot deel van de informatie op deze website is ook in het Engels beschikbaar. Rechtsboven op de homepage staat de link English.

Veel gestelde vragen
Veel webpagina's zijn voorzien van veelgestelde vragen. De klikbare vragen zijn in een blauw kader opgesomd, aan de rechterkant van de pagina.

Contactinformatie
Onze contactinformatie is uitgebreid en overzichtelijk gemaakt. Contactgegevens staan bij `Over CBG', maar zijn via elke pagina te benaderen via de topnavigatie.

Zoekmachine
De zoekmachine is verbeterd. U kunt niet alleen naar webpagina's zoeken, maar ook naar pdf-documenten en formulieren. Via de centrale zoekmachine kunt u niet zoeken in onze geneesmiddeleninformatiebanken. Op nagenoeg elke webpagina staat wel een directe verwijzing naar deze databanken.