Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 28-01-2008

Graffitispuiters aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Serenadelaan heeft de politie zondagavond drie jongens aangehouden voor het spuiten van graffiti. Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat de jongens bij tramhalte Batau Noord een muur aan het beschilderen waren. Agenten namen poolshoogte en troffen de jongens, een 15-jarige Nieuwegeiner, een 20-jarige Montfoorter en een 17-jarige Nieuwegeiner, in een tunneltje aan. Ze zijn aangehouden, verhoord op het politiebureau en daar vervolgens door hun ouders opgehaald.

Te snel en teveel gedronken

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagavond 27 januari een 34-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed en te snel rijden. De automobiliste werd om 21.45 uur op de Rijksweg A2 (ter hoogte van Nieuwegein) gecontroleerd omdat ze met hoge snelheid een onopvallende politieauto inhaalde. Agenten verrichtten een meting waaruit bleek dat ze meer dan 50 km/uur te hard reed. Bij Vianen werd ze aan de kant van de weg gezet. De vrouw rook naar alcohol en moest blazen. Ze werd aangehouden en blies op het politiebureau 765 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Tegen boom

NIEUWEGEIN - Op de Sluyterlaan is zondag een automobilist in volle vaart tegen een boom aangereden. Omstreeks 16.55 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Het bleek dat een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Sluyterlaan reed en ter hoogte van de kruising met de Richterslaan en de Hildo Kropstraat, zonder vaart te minderen, over de stoep reed en tegen een boom belandde. Een verpleegster die toevallig in de buurt was, verleende eerste hulp. Het bleek dat de man onder het rijden onwel was geworden en daardoor vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Hij is per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Openlijk geweld

NIEUWEGEIN - Op de Buitenstede zijn zondag twee17-jarige jongens uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld.

Omstreeks 05.35 uur kreeg de politie de melding dat er iemand met een mes stond te zwaaien op de Buitenstede. Agenten kwamen ter plekke en zagen bij een bussluis een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij had geen mes op zak, maar verklaarde dat hij kort daarvoor met geweld beroofd was van zijn mobiele telefoon. De man, een 30-jarige Utrechter, had verwondingen aan zijn gezicht. Agenten keken in de omgeving uit naar verdachten van de beroving en troffen op de Batauweg twee 17-jarige jongens aan die op basis van de verdacht waren. Eén van hen had verwondingen aan zijn hand. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.