Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Inburgeren bij tweede Taalwijzer

8 januari 2008
Op dinsdag 15 januari 2008 opent wethouder Piet Dikken van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer een nieuwe vestiging van Taalwijzer. Taalwijzer is het servicepunt voor inburgering. Bewoners die de Nederlandse taal nog niet goed spreken, kunnen er terecht voor informatie en advies over de nieuwe wet Inburgering en over het taalaanbod in het stadsdeel.
Doel van inburgering is volwaardig mee te kunnen doen aan de Nederlandse samenleving. Taalwijzer draait sinds april met veel succes. Dit jaar zijn maar liefst 17 inburgeringscursussen met circa 200 deelnemers gestart in het stadsdeel. Cursisten leren niet alleen Nederlands maar doen ook kennis op van de Nederlandse samenleving. Ze krijgen bovendien praktijkopdrachten om bijvoorbeeld een verhuizing door te geven bij de gemeente of om een gesprek te voeren met de school over hun kind. Een taal- en inburgeringscursus wordt afgesloten met een inburgeringsexamen. De cursussen worden verzorgd door erkende taalaanbieders met bevoegde docenten.

taalwijzer.jpg (59 Kb)
Reageer
Er zijn 2 reacties op dit item
Er zijn 2 reacties op dit item
donderdag 10 januari 2008 | 16:48 | G. Lof
Kunt u ook aangeven wat het adres wordt van deze taalwijzer? We zoeken dringend kinderopvang voor cursisten met een baby en voor de vrijdagmiddag. Kan dat geregeld worden?
zondag 20 januari 2008 | 12:47 | rabia
geachte meneer,mevrouw

mijn vraag is of jullie nog mensen nodig hadden voor de kinderopvang. Ik heb dit eerder ook gedaan maar op dit moment is er geen werk. Ik heb op internet gelezen dat er nieuw project komt en dat jullie daar nog mensen nodig hebben. nou ik hoor het wel.alvast bedankt.