Gemeente Coevorden

Sportief Speeddaten succes

De aanpak van de gemeente Coevorden om op een nieuwe manier sportbeleid te maken bleek een groot succes. Op drie bijeenkomsten praatten ruim 100 vertegenwoordigers van sportverenigingen, sportleraren,
commerciële sportaanbieders, verenigingen voor plaatselijk belang en andere betrokkenen mee over het nieuwe sportbeleid.

Na een inleiding van wethouder Jetty Remmelts was er gelegenheid om te speeddaten. In steeds twee minuten konden gesprekspartners ontdekken welke raakvlakken ze hebben op het gebied van sport en bewegen en hoe ze elkaar kunnen versterken. Dit speeddaten bleek een groot succes en werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. De rest van de avond was er volop gelegenheid voor de deelnemers om hun visie te geven op de onderwerpen die in het sportbeleid geformuleerd moeten worden. Aan bod kwamen informatie en communicatie, sportstimulering, sportaccommodaties, sporttarieven en sportsubsidies.

Vervolgtraject

Op vrijdag 18 januari kreeg de jeugd de gelegenheid haar visie te geven op het nieuwe beleid. Ook aan de WMO raad, de seniorenraad, het gehandicaptenplatform, de stuurgroep jeugd en het gemeentelijk beraad wonen, welzijn en zorg is gevraagd om inbreng. De bevindingen worden verwerkt en vervolgens wordt een conceptnota ontwikkeld voor het college. In maart/april komt de conceptnota ter inzage en is er gelegenheid schriftelijk een zienswijze in te dienen. Daarnaast worden in deze periode twee bijeenkomsten georganiseerd waar de gelegenheid is om mondeling vragen te stellen en te discussiëren over de conceptnota. De zienswijzen worden vervolgens verwerkt en de nota wordt opnieuw aan het college aangeboden. Daarna gaat de nota ter vaststelling naar de raad. Vaststelling staat gepland in juli 2008 waarna wordt gestart met de ontwikkeling van het uitvoerings-programma.