Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 januari

* TWEE AUTODIEVEN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - Naar aanleiding van een melding dat in de nacht van zondag op maandag rond tien voor half drie, werd ingebroken in auto's die geparkeerd stonden aan de Dokhof werd door politie agenten een onderzoek ingesteld. Tijdens het onderzoek werd, in de afgesloten parkeergarage, door politieagenten bemerkt dat de autodieven nog aanwezig waren. Hierop werd een politiehond ingezet, om zo de beide mannen te kunnen arresteren. Een 25-jarige verdachte uit 's-Gravenhage probeerde zichzelf via een balkon in veiligheid te brengen. Dit werd echter door politieagenten gezien waarna de man werd aangehouden. De tweede verdachte, een 26-jarige man, eveneens uit 's-Gravenhage liep vervolgens in de armen van een agent. Ook hij is aangehouden. In de parkeergarage werd een auto aangetroffen waarvan het contactslot was verwijderd. Tevens werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De auto, en de auto van de 25-jarige verdachte, die op de Pontstraat werd aangetroffen, alsmede de inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.


* BRANDJE IN SAUNA
BLEISWIJK - De politie onderzoekt de toedracht van een brand in een sauna aan de Kooilaan. Daar brak rond half half brand uit in een sauna, in een magazijn gevuld met badjassen. Medewerkers ontdekten de brand. Er was veel rook en weinig vuur. De brandweer had de brand binnen korte tijd, even na kwart over vijf, onder controle. Twee personen zijn door ambulancepersoneel behandeld omdat ze rook hadden ingeademd.


* AANHOUDING AUTODIEF
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verdachte van autodiefstal aangehouden. Zondagochtend rond half negen zagen agenten een auto rijden die opviel door het rijgedrag; door op de Weena door een rood verkeerslicht te rijden, rijden op de busbaan en met een mislamp aan. Toen agenten een stopteken gaven, negeerde de bestuurder dit en ging er met hoge snelheid van door. Politiepersoneel achtervolgde het voertuig en zagen de auto in in de Den Hertigstraat staan. In de omgeving is de 23-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De auto bleek gestolen te zijn vanaf de Noorderhavenkade. De eigenaar had zijn eigendom nog niet gemist, hij heeft aangifte gedaan van diefstal en kan zijn auto weer terugkrijgen.


* VERDACHTE VAN GREEP IN KASSA AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die een greep in een kassa had gedaan in een café. Zondagmorgen rond vijf uur kreeg de politie melding van een incident waarbij een man door oplettende omstanders was aangehouden omdat hij een greep in de kassa had gedaan van een café op het Stadhuisplein. De man had enkele honderden euro's uit de kassa gegrist. Agenten namen dit terplekke bij de man in beslag. De 24-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij door agenten werd ingesloten voor nader onderzoek.

Uitgave zondag 27 januari

* GETUIGENOPROEP SCHIETINCIDENT
ROTTERDAM CENTRUM - De recherche van politiedistrict Rotterdam Centrum is op zoek naar getuigen van een mogelijke schietpartij op de Korte Bajonetstraat zaterdagmiddag. Rond vijf uur werd gemeld dat er geschoten werd in een kapperszaak aan de Korte Bajonetstraat. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig in de zaak. Hier bevestigden getuigen dat er een schot gelost was. Het is niet duidelijk of er hierdoor iemand gewond geraakt is. Sporenonderzoek in de zaak leverde hier echter geen bewijzen voor. Naar aanleiding van beelden van cameratoezicht waarop een auto van het plaats delict wegreed, werd de automobilist van deze auto aangehouden. Na verhoor kon niet duidelijk worden wat de rol van deze 31-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats in deze zaak is, waarop hij werd heengezonden. De recherche van district Centrum zoekt personen die informatie over dit schietincident hebben en dit nog niet hebben doorgegeven aan de politie. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


* BRANDJE IN DE WEENATOREN
ROTTERDAM CENTRUM - Op de 29ste verdieping van de Weenatoren brak zaterdagmiddag een brandje uit. Drie jongens zagen rond kwart voor twaalf rook uit een berging komen. Hierop schopten zij de deur van de berging in op het brandje te blussen. Dit lukte wel maar niet direct waardoor het brandalarm ingeschakeld werd. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Al snel bleek dat ontruiming niet nodig was. Vier personen, waaronder de drie jongens, zijn op de Weena behandeld. Zij gaven aan ademhalingsproblemen te hebben. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een accuboor.


* JONGE VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OVERSCHIE - Politieagenten van district West hielden zaterdagavond een jongen aan. De 15-jarige Rotterdammer vernielde rond half acht een ruit op de Parallelstraat. Een getuige belde de politie en achtervolgde de jongen op een afstand. Hierdoor kon hij korte tijd later aangehouden worden. Hij heeft een HALT verbaal gekregen.


* MINDERJARIG VIJFTAL AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

ROTTERDAM KRALINGEN WEST - Politieagenten van district Oost hielden zaterdagavond een vijftal Rotterdamse jongens (15, 16) aan. Zij worden verdacht van het bedreigen van een buschauffeuse op het Oostplein. Door intimidatie probeerden zij geld afhandig te maken van de vrouw. Dit lukte niet en de vrouw waarschuwde de politie. Deze waren rond half tien aanwezig en zagen de betreffende groep lopen op de Goudsesingel. Hier werden zij aangesproken. Eén van hen overhandigde geen identiteitsbewijs waarop hij werd aangehouden. Hier was hij het niet mee eens en sloeg een agent in het gezicht. Een tweede verdachte gaf een agent een knietje en sprong op de agent. Op het moment dat een andere agent hem van zijn collega af haalde probeerde de Rotterdammer te vluchten. Een omstander leende snel een fiets aan de agent waarop de 15-jarige verdachte aangehouden werd. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AANHOUDING NA VERNIELING
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden zondag in de vroege ochtenduren een man aan. Rond half drie zagen de surveillerende agenten hem lopen op de Markgraaflaan. Onder het toeziend oog van de agenten gooide de 20-jarige Vlaardinger een steen door het raam van een bloemist. Op het moment dat hij de agenten zag probeerde hij weg te rennen. Na een korte achtervolging is hij aangehouden op de Burgemeester Pruissingel. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* WONINGBRAND
VLAARDINGEN - In een woning aan de Stationsstraat is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Rond half drie werd de brand gemeld. Er bleek niemand in de woning aanwezig te zijn. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Deze is vermoedelijk ontstaan door een strijkijzer welke niet uitgezet is. Er is behoorlijke schade ontstaan in de woning en deze is voorlopig onbewoonbaar.


* WONINGINBRAAK
MAASSLUIS - In een woning aan de Beukmolen is zaterdag ingebroken. Rond tien uur 's avonds werd de inbraak gemeld. De daders kwamen tussen vier uur en kwart voor tien binnen via een afgesloten tuinpoort aan de achterzijde van de tuin. Vervolgens hebben ze een raam geforceerd en zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan.
De Forensische Opsporing onderzoekt de inbraak.


* INGEBROKEN IN WONING
MAASSLUIS - De recherche van district de Eilanden onderzoekt een inbraak op de Stellingmolen. De inbraak werd in de nacht van zaterdag op zondag rond half één gemeld. De inbrekers kwamen tussen 18:00 en 00:30 binnen via de achterzijde van de woning en hebben vervolgens een raam geforceerd. Bent u getuigen van deze inbraak geweest of heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben zondag in de vroege ochtenduren vier jongens aangehouden. Het viertal wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een bowlingcentrum aan de Prinses Beatrixlaan. Rond kwart voor drie belde een voorbijganger de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Op aanwijzen van de getuige werd het viertal (allen 20) afkomstig uit Vlaardingen en Schiedam aangehouden op de kruising van de Zwaluwlaan met de Churchillweg. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
ZUIDLAND - Politieagenten van district de Eilanden hielden zaterdagochtend een man aan. De 47-jarige inwoner van Zuidland wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. Rond half negen 's morgens belde de vrouw de politie om te melden dat haar vrouw haar mishandeld had en met de dood bedreigde. Hierop is de politie naar de woning aan de Bergroede gegaan. De man was inmiddels verdwenen. De vrouw werd met duidelijk zichtbaar letsel aan haar nek meegenomen naar het politiebureau om aangifte te doen. Naar verschillende telefoongesprekken kwam hij zich uiteindelijk melden op het politiebureau. Hier is hij aangehouden.


* DIESELDIEVEN AANGEHOUDEN
OOSTVOORNE - Politieagenten hielden zaterdagavond drie mannen aan. Het drietal stal rond kwart voor tien diesel uit een geparkeerd vrachtauto aan de Pinnepot. Getuigen zagen dit en belden de politie. Er werd onderzoek ingesteld in de omgeving en zij troffen hen aan bij het plaatselijke benzinestation. Hierop zijn de mannen zonder vaste woon of verblijfplaats (25, 32 en 51) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten in afwachting van het onderzoek.
Er wordt gekeken of ze in verband gebracht kunnen worden met andere benzinediefstallen.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsendieven aan. Rond één uur werd gemeld dat er jongeren beroofd werden van hun fiets op de Ruwaard van Puttenweg. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en zagen de slachtoffers. Deze gaven aan onder bedreiging van een mes afstand te hebben gedaan van hun fiets. Hierop werd er een onderzoek ingesteld in de omgeving. Om de DC Meesstraat werden twee personen aangetroffen die voldeden aan het signalement. Hierop zijn deze Rotterdammers (16 en 18) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* GEBROKEN ARM NA AANRIJDING
ROTTERDAM BLIJDORPSE POLDER - Een 58-jarige Rotterdammer brak zaterdagmiddag zijn arm na een aanrijding. Rond half vijf reed een 16-jarige bromfietser door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een fietser op de tegengestelde rijbaan van de Stadhoudersweg. Hierbij kwamen ze beide ten val. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis waar bleek dat hij een complexe breuk in zijn arm had overgehouden aan de val. De Rotterdamse bromfietser hield niets over aan de aanrijding. Hij krijgt een bekeuring voor het rijden op de verkeerde rijbaan. De technische ongevallendienst heeft de aanrijding onderzocht.


* ALERTE BURGER HELPT: VERNIELER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM OUDE NOORDEN - Politieagenten van district Noord hielden zondagochtend een vernieler aan. Rond vijf uur meldde een alerte burger dat hij de jongeman een steen door een ruit op de Schieweg zag gooien. Hij volgde de man op een afstandje en kon zo de politie op de hoogte houden van de exacte locatie van de verdachte. Kort hierna kon de 23-jarige Rotterdammer aangehouden worden op de 1e Pijnackerstraat.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM HOOGVLIET NOORD - Politieagenten van district Zuid hielden zondag in de vroege ochtenduren een man aan. De 46-jarige Rotterdammer was uit een horecagelegenheid aan de Lavasweg gezet nadat hij in dronken toestand andere klanten lastig viel. Hier was hij het niet mee eens waarna hij rond twee uur een deur van het pand vernielde. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VERNIELER AANGEHOUDEN NA RUZIE MET VRIENDIN

Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden zondag in de vroege ochtenduren een vernieler aan. Een getuige belde door dat er een abri aan de Laan op Zuid vernield werd en dat de dader hier nog aanwezig was. Aangekomen bij de betreffende Abri troffen de agenten een jonge man, een jonge vrouw en een kapotte Abri aan. De vrouw gaf aan dat zij en haar vriend woorden hadden gehad en dat hij daarop rond half drie de Abri vernielde. Hierop werd hij aangehouden. De 20-jarige Rotterdammer was het hier niet mee eens en ging de agenten zowel fysiek als verbaal te lijf. Hij is overmeesterd, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ZWARTRIJDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM KOP VAN ZUID - Bij Metrostation Wilhelminaplein is zaterdagmiddag een jongen aangehouden. De 17-jarige Rotterdammer reed rond kwart voor twee zonder vervoersbewijs. Op het moment dat duidelijk werd dat hij hiervoor bekeurd zou worden werd hij agressief naar de RET controleurs. Zij waarschuwden de politie. Deze waren snel ter plaatse en brachten de jongen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.