Gemeente Heusden


Burgemeester Stieger krijgt straat in Drunen

De nog aan te leggen straat in het woningbouwproject in de hoek Schoolstraat Burgemeester Van der Heijdenstraat in Drunen gaat Burgemeester Stiegerstraat heten. Daartoe heeft het college van Heusden dinsdag 22 januari besloten. Henk Stieger was van 1960 tot 1987 burgemeester van de voormalige gemeente Drunen.

De inmiddels 85-jarige Stieger heeft tijdens zijn ambtsperiode een belangrijk stempel gedrukt op de ontwikkeling van gemeente Drunen, destijds bestaande uit Drunen, Elshout en Giersbergen. Onder zijn leiding groeide de gemeente uit van een 7.500 zielen tellend dorp naar een gemeenschap van zo'n 16.000 inwoners.

Van Schuppen
Ook voor het woningbouwproject nabij de locatie Van Hulten in Nieuwkuijk heeft het college een straatnaam vastgesteld. De straat, gelegen tussen de Nieuwkuijksestraat en de Badweg, krijgt de naam Van Schuppenstraat. Toenmalig wachtmeester Van Schuppen verrichtte tijdens in 1880 een heldendaad door bij de dijkdoorbraak nabij de Badweg een aantal mensen van de verdrinkingsdood te redden. Een stille getuige van deze dijkdoorbraak is de Nieuwkuijkse Wiel.

Abraham Kamp
De straat in het woningbouwproject tussen het Raadhuisplein en de Joost van den Vondellaan in Drunen krijgt de naam Abraham Kampstraat. Het Abraham Kamppad, dat straks onderdeel van de nieuwe straat uitmaakt, komt hiermee te vervallen. Abraham Kamp was een groot voorvechter van de belangen van lokale boerenstand. Hij was onder meer oprichter van de Land- en Tuinbouwschool Nieuwkuijk. Geplaatst op: 28 januari 2008
Huldiging Lars Boom
Voor het Gemeentehuis in Vlijmen - Julianastraat 34 aanvang 18.45 uur