Gemeente Lansingerland


Gezellige sfeer tijdens woningbeurs Lansingerland drukte op de woningbeurs 2008

Zaterdag 26 januari konden woningzoekenden terecht in het SPiL in Berkel en Rodenrijs. Ruim achthonderd mensen bezochten de woningbeurs Lansingerland.

Het aanbod van de grote nieuwbouwlocaties was op de beurs aanwezig. Ook kon men een eerste indruk krijgen van projecten die de komende maanden op de markt gaan komen, zoals De Tuinen in Wilderszijde - Bergschenhoek en De Hof van Noordeinder in Meerpolder - Berkel en Rodenrijs.

Voor elk wat wils

Het was druk in het oude gemeentehuis. De sfeer was geanimeerd. Er was voor elk wat wils. De moderne stedelijke omgeving van Meerpolder, de pittoreske opbouw van de Gouden Griffelbuurt, het buitenleven van Wilderszijde, iedere wijk heeft zijn eigen groep geĂŻnteresseerden.

Goede beurs
`We hebben niet precies geteld' zegt beursmanager Anouk Luteyn na afloop. `We weten wel dat er ruim driehonderdvijfentwintig bekertjes koffie, thee, chocomelk, fristi en frisdranken zijn geschonken. We hebben vijfhonderd plattegronden gekopieerd en er zijn er niet veel over. Er zijn negenenzestig broodjes opgegeten, maar die waren voor de standhouders. We kijken terug op een goede beurs.'

Woonbehoeften

Tijdens de beurs is een onderzoekje gehouden over de woonbehoeften van de bezoekers. Met deze gegevens kan gekeken worden of het aanbod overeenkomt met de vraag. Dit zou in de toekomst tot betere afstemming kunnen leiden.