Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dutch Hosting Provider Association zet volgende stappen Oprichting Stichting DHPA + nieuwe leden

Amsterdam, 29 januari 2008. Het in november 2007 opgerichte platform Dutch Hosting Provider Association heeft een aantal belangrijke vervolgstappen gezet in het formaliseren van het platform en de aansluiting van een aantal gerenommeerde Nederlandse managed hosting providers. De oprichting van het platform is onlangs geformaliseerd in de Stichting Dutch Hosting Provider Association. Het bestuur van de sitchting bestaat uit Jan Willem des Tombe (voorzitter), Sven Visser (secretaris) en Siemon van den Berg (penningmeester). Onlangs sloten ook Interoute, Leaseweb, Siennax en Multrix zich aan bij het platform.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van DHPA zegt: ?met de oprichting van de Stichting Dutch Hosting Provider Association is ons platform formeel van start. We hebben met de oprichters een aantal criteria geformuleerd waaraan deelnemers wat ons betreft moeten voldoen. Daarnaast hebben we een zevental thema?s geformuleerd aan welke we in de komende maanden invulling zullen gaan geven. Voorbeelden daarvan zijn een code of conduct en een gestandaardiseerde Service Level overeenkomst voor managed hosting providers. Alles met als doel om het profiel en de rentabiliteit van onze branchete verbeteren. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal gerenommeerde managed hosting providers zich bij ons hebben aangemeld en zich hebben aangesloten bij dit initiatief. Dat is goed nieuws en onderstreept de relevantie ervan.?

Over de Dutch Hosting Provider Association

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) is in november 2007 opgericht tijdens het eerste Dutch Datacenter en Hosting Summit in Grand hotel Huis Ter Duin te Noordwijk. De DHPA streeft naar een verdere professionalisering van de hostingsector. Het platform wil het imago (?profile?) en de rentabiliteit (?profitability?) van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hostinginfrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hostingmarkt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Meer informatie op http://www.dhpa.nl

Einde persbericht

-------------------------------------------

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht