Ingezonden persbericht


Persbericht

Gillette Europees Onderzoek naar het verzorgingsritueel van de man: Nederlandse man verdringt vrouw voor de spiegel

Rotterdam, 28 januari 2007 - Als goede uiterlijke verzorging een kwestie van tijd is, wint de Nederlandse man het glansrijk van de Nederlandse vrouw: híj brengt gemiddeld 15 minuten per dag door voor de spiegel, zíj trekt al na 13 minuten de deur van de badkamer achter zich dicht. De Nederlandse man is daarmee uniek in Europa. Dat blijkt uit het Gillette Europees Onderzoek naar het verzorgingsritueel van de man, een onderzoek onder 12.000 mannen en vrouwen in Europa, naar aanleiding van de lancering van Gillettes nieuwste scheersysteem Fusion Power Stealth.

Wat doen onze mannen dan al die tijd voor de spiegel? De meeste mannen zien scheren als de kern van hun verzorging. Maar liefst 85% vindt het gezicht de belangrijkste plek om haar van te verwijderen. En terecht, want meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen ziet mannen het liefst met een gladgeschoren mannenkaak. De inzet van de man hangt wel af van of hij single is of niet. Heeft hij eenmaal een vaste relatie, dan besteedt hij veel minder tijd aan zijn uiterlijk.

Scheren voor een nieuwe baan
Nederlandse mannen scheren zich regelmatig, gemiddeld vijf keer per week. Niet om zich goed te voelen, maar omdat de gelegenheid daarom vraagt. Een nieuwe baan is voor 46% van de Nederlandse mannen de belangrijkste reden om veel aandacht aan de uiterlijke verzorging te besteden. Door er goed uit te zien, willen ze het maximale uit zichzelf halen. Als ze voor 100% effect gaan, kiezen ze voor natscheren. Het gebruik van hairstylingproducten, zoals gel, is gemeengoed. Bijna de helft van de Nederlandse mannen gebruikt ze. Niet dat ze met het geheim van hun verzorgde uiterlijk te koop lopen. Ze houden die het liefst voor zichzelf om te voorkomen dat andere mannen hen kopiëren.

Gladde kaken: 'betrouwbaar, succesvol en professioneel' Scheren staat bij alle Europeanen op nr. 1 als het gaat om uiterlijke verzorging door mannen. 72% van de Europese vrouwen zweert bij een gladgeschoren gezicht, 64% van de mannen geeft de voorkeur aan 'glad'. Van de mannen die zich scheren voelt een derde zich daardoor aantrekkelijker. Over baarden en snorren oordelen beide seksen unaniem: ze vinden het ouderwets. Gladde kaken daarentegen staan voor 'betrouwbaar', 'succesvol' en 'professioneel', menen zowel mannen als vrouwen.

Europese ijdeltuiten
Uit het Gillette-onderzoek blijkt dat Nederlandse mannen middenmoters zijn als het om uiterlijke verzorging gaat. De grootste ijdeltuiten van Europa zijn Duitsers, die 24 minuten per dag in de badkamer doorbrengen. Op enige afstand volgen de Spanjaarden, Portugezen en Italianen. Jammer voor de Duitsers: ze worden desalniettemin tot de slechtst verzorgde mannen van Europa gerekend... Nee, dan de Italianen. Zij hebben aan 18 minuten per dag genoeg en zien er toch het best verzorgd uit, vinden hun mede-Europeanen.

Top 5 gewenste plekken zonder haar
Als mannen hun dagelijkse scheerbeurt erop hebben zitten, mogen ze wat de vrouwen betreft ook aandacht besteden aan hun overige lichaamshaar. Top 5 van plekken waar vrouwen liever geen haar bij mannen zien: neus (82%), oren (75%), wenkbrauwen (60%), gezicht (48%) en rug (46%). Misschien staat straks de Nederlandse man dus nog langer voor de spiegel.