Ingezonden persbericht


Rabobank en GWK Travelex sluiten overeenkomst

Rabo geldautomaten op NS stations

GWK Travelex en Rabobank Nederland hebben een overeenkomst gesloten over de plaatsing van Rabo-geldautomaten op NS Stations. De automaten worden geëxploiteerd door GWK Travelex.

Saskia van Opijnen, Algemeen Directeur GWK Travelex: 'De exploitatie van geldautomaten is een kernactiviteit van GWK Travelex. We zijn blij om nu een derde grote "merk" aan onze geldautomaten exploitatie toe te voegen. De geldautomaten van Rabobank zijn een goede aanvulling op ons assortiment. Deze samenwerking past goed in onze strategie om de cash geld specialist van Nederland te zijn.'

Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland: 'Ik ben blij met de overeenkomst met GWK Travelex. De Rabobank wil haar klanten overal en altijd op een gemakkelijke manier toegang tot hun geld verschaffen. Veel van onze klanten maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer en de trein in het bijzonder. Dat is voor de Rabobank dus een belangrijke reden om fysiek op een aantal stations aanwezig te zijn.'

De Rabobank beschikt in Nederland over een netwerk van bijna 1.200 vestigingen en ruim 3.100 geldautomaten. De Rabobank streeft naar een goed gespreid netwerk van fysieke contactpunten, zowel in landelijke gebieden als in de steden. Vooral in de steden wil de Rabobank nog verder groeien. Daarnaast wil de Rabobank dicht bij de bewegende consument zijn. Dit doet de Rabobank door fysiek aanwezig te zijn op die plaatsen waar de klant zich langs of in beweegt. De plaatsing van geldautomaten op NS Stations past in deze strategie.

GWK Travelex heeft zich na de komst van de euro gespecialiseerd in betalingen, cash geld en waardeproducten voor particulieren en bedrijven. GWK Travelex heeft ruim 50 vestigingen, die zich bevinden op de grotere NS-stations, de luchthavens Schiphol en Rotterdam en in het centrum van grote steden. De kernactiviteiten van het GWK Travelex netwerk zijn het wisselen van valuta, internationale money transfers, exploitatie van geldautomaten, contante betalingen en andere loketdiensten. Daarnaast levert GWK Travelex vreemde valuta en euro's aan banken en andere bedrijven vanuit een centrale wholesale operatie. Deze strategie is uiterst succesvol geweest getuige ook de financiële resultaten van de afgelopen jaren.



Ingezonden persbericht