Pharming Group N.V


---

Pharming Krijgt Subsidie Voor Ontwikkeling Van Nieuwe Behandelmethoden Voor Voortijdige Verouderingsziekten ...

Leiden, 28 januari 2008. Biotechbedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (NYSE Euronext: PHARM) kondigde vandaag aan dat haar dochterbedrijf DNage een samenwerkingsverband gaat starten en leiden om nieuwe biomarkers en therapeutische targets te identificeren en methoden te ontwikkelen voor behandeling van voortijdige verouderingsziekten. SenterNovem heeft hiervoor een subsidie toegekend van ruim EUR 905.000 over een periode van drie jaar.

In het kader van een door SenterNovem (Nederlandse overheidsorganisatie en onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken) toegekende Internationale Innovatie Subsidie, heeft DNage een project opgestart met de Eberhard Karls Universiteit in Tubingen (Duitsland) en Pyxis Discovery BV. Dit project is gericht op het vinden van nieuwe methoden voor de behandeling van (voortijdige) verouderingsziekten. Daarnaast zal DNage een samenwerking met het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) starten om unieke biomarkers voor dit soort aandoeningen te identificeren, waarmee de ontwikkeling van klinische behandelmethoden mogelijk wordt gemaakt.

Pharming heeft, op basis van het onderzoek van de afgelopen jaren op dit gebied, diverse patentaanvragen ingediend. Naar verwachting zal deze subsidie de onderzoeksprogramma's kunnen versnellen. Onderdeel hiervan is de start van klinische onderzoek naar de behandeling van voortijdige verouderingsziekten met een nieuw product (Prodarsan®) later dit jaar.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel dankzij de overname van DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com en op www.dnage.nl.

SenterNovem
SenterNovem ondersteunt, in opdracht van de Nederlandse overheid, initiatieven die duurzaamheid stimuleren. Organisaties kunnen daarvan profiteren, onder meer door subsidies voor energiebesparende maatregelen, milieuzorg of nieuwe, risicovolle technologie. Internationale projekten worden door SenterNovem in samenwerking met Eureka gecoördineerd. Eureka is een Europees netwerk dat bedrijven ondersteunt die internationaal willen samenwerken in marktgerichte onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. In Eureka participeren 38 landen en de Europese Commissie. Eureka is opgericht in 1985. Per jaar gaan er ongeveer 180 nieuwe Eureka-projecten van start. Nederland, van begin af aan een actief deelnemer aan Eureka, is een van de grote spelers. Belangrijke initiatieven binnen Eureka zijn de clusters, Eurostars en de umbrella's. Jaarlijks investeren kleine en grote bedrijven voor 500 miljoen euro in nieuwe reguliere Eureka-projecten en 500 miljoen euro in clusterprojecten. Meer informatie is te vinden op www.senternovem.nl en www.eureka.be.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.