Katwijk Verdachte van vernieling springt in water

Een 15 jarige jongen uit Rijnsburg is zondag 27 januari rond 00.40 uur in het water ter hoogte van de Sandtlaanbrug gesprongen. Een nog onbekende automobilist had gezien dat de jongen een ruit van een bushalte vernielde met een steen en is de jongen achterna gereden. Om aan de automobilist te ontkomen is de jongen in het water gesprongen. De politie trof de jongen doorweekt aan op de Sandtlaan. De jongen bekende de vernieling van de bushalte en de vernieling aan enkele auto's. Op de Valkenburgerweg aan de kant van de molen had hij tegen drie autospiegels getrapt. Volgens de jongen die in het gezelschap was van enkele vrienden was hij onder invloed van alcohol.

Katwijk Aanhouding na mishandeling

De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari een 38 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling. Volgens een aantal jongeren had de Katwijker twee van hen met een stroomstootwapen mishandeld op de Hoorneslaan. Volgens de Katwijker had hij de jongeren uit het portiek weggestuurd. Om ze bang te maken had hij een aansteker gepakt. De politie heeft het stroomstootwapen niet aangetroffen.

Leiden Beroving door twee jongens

De politie heeft aangifte opgenomen van een 16 jarige Leidenaar. De Leidenaar was uit geweest in een uitgaansgelegenheid in Leiden toen hij op zaterdag 26 januari, rond 02.30 uur, op de Lange Scheistraat werd beroofd door twee jongens. De Leidenaar werd geslagen door de twee jongens en hij moest zijn portemonnee afgeven. De verdachten gingen er vervolgens met de inhoud van de portemonnee vandoor in de richting van de Oude Singel. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Verkeersongeval

De politie heeft op zaterdag 26 januari, rond 23.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van het Levendaal met de Oranjeboomstraat. Een 64 jarige vrouw uit Leiderdorp reed over het Levendaal, komende uit de richting van de Koenesteeg. Zij verleende op de kruising van het Levendaal en de Oranjeboomstraat geen voorrang aan een van linkskomende automobilist die op de Oranjeboomstraat reed. Het kwam tot een aanrijding waarbij de Leiderdorpse en haar passagier, een 66 jarige vrouw uit Leiderdorp, gewond raakten. Beiden zijn naar het LUMC overgebracht. De verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. De auto's moesten weggesleept worden.

Leiden Diefstal uit bedrijf aan de Lammenschansweg

De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Lammenschansweg. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari, vermoedelijk rond 05.00 uur. Bij de inbraak is een groot aantal computers weggenomen, mogelijk dat er getuigen zijn die iets gezien hebben. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Door het grote aantal computers wat is weggenomen is er waarschijnlijk een groot vervoersmiddel gebruikt om de buit te kunnen transporteren. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De politie heeft inmiddels bij omwonenden een brief in de bus gedaan, met de vraag of zij zich willen melden als hen iets is opgevallen die nacht. De politie vraagt ook andere getuigen die iets gezien hebben van de inbraak, zich te melden via 0900-8844.

Leiden Diefstal laptop uit woning

Uit een woning aan de Rijn en Schiekade is vermoedelijk op zaterdag 26 januari, rond 19.30 uur, ingebroken. Door het gooien van een steen door een ruit is de dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn een geldbedrag en een laptop weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart. Middels een buurtonderzoek is er getracht informatie over de inbraak te krijgen. Ook zal de technische recherche onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Glasgerinkel, wees alert

Regelmatig wordt er door een steen door een ruit heen te gooien ingebroken in woningen. Soms zijn er getuigen die glasgerinkel hebben gehoord, maar geen kijkje hebben genomen om te zien wat er gebeurd is. De politie vraagt bewoners alert te zijn op glasgerinkel en altijd even te kijken of het mogelijk met een inbraak te maken heeft. Door alert te reageren op glasgerinkel bij een inbraak en de politie te bellen kan de politie snel aanwezig zijn en de daders mogelijk in de kraag vatten.

Leiden Diefstal flatscreen uit woning

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Lombokstraat. Op zondag 27 januari, rond 22.35 uur, werd er een ruit van deze woning ingegooid. Via de kapotte ruit heeft de dader de flatscreen televisie van de kast kunnen pakken en is hij op een gereedstaande scooter met bestuurder weggereden in de richting van de Atjehstraat. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en vraagt personen die de daders op de scooter hebben gezien zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Glasgerinkel, wees alert

Regelmatig wordt er door een steen door een ruit heen te gooien ingebroken in woningen. Soms zijn er getuigen die glasgerinkel hebben gehoord, maar geen kijkje hebben genomen om te zien wat er gebeurd is. De politie vraagt bewoners alert te zijn op glasgerinkel en altijd even te kijken of het mogelijk met een inbraak te maken heeft. Door alert te reageren op glasgerinkel bij een inbraak en de politie te bellen kan de politie snel aanwezig zijn en de daders mogelijk in de kraag vatten.

Leiden Inbraak in woning aan de Vreewijkstraat

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Vreewijkstraat. In de nacht van zondag 27 januari, is er in de woning ingebroken terwijl de bewoners thuis waren. Uit de woning zijn onder andere een fietscomputer en skates gestolen. De dader(s) zijn via de voorzijde de woning binnengedrongen. Vermoedelijk hebben zij de deur open geflipperd of gehengeld. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal.

'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Hazerswoude-Dorp Skeelerrijdster aangereden

Een 11 jarige meisje uit Hazerswoude-Dorp is zondag 27 januari aangereden op de Hoogeveenseweg. Het meisje was aan het skeeleren op het fietspad in de richting van Boskoop. Een 37 jarige automobilist uit haar woonplaats reed over de Middelweg en wilde de Hoogeveenseweg oprijden. Het meisje werd op het fietspad aangereden en werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Beroofd van tas

Een 40 jarige vrouw uit Soest is vrijdag 25 januari rond 18.45 uur van haar tas beroofd. De vrouw stond naast haar auto op de Polluxstraat toen ze een ruk voelde aan haar tas. De vrouw draaide zich om en zag een jongen er met haar tas vandoor gaan. Hij fietste weg in de richting van de Burgemeester Bruins Slotsingel. De vrouw is hem achterna gerend, maar raakte hem kwijt bij het Carmenplein/ Valeriusplein. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwkoop Pogingen woninginbraken

In de avond van vrijdag 25 of de nacht van zaterdag 26 januari heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan het Het Lange Stuk en in een woning aan het Chopinplein. Bij beide woningen wilde men via de achterdeuren de woning binnenkomen door deze te forceren. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Inbraken en pogingen tot inbraak in woningen

De politie heeft het afgelopen weekend acht zaken in onderzoek genomen van drie geslaagde inbraken en vijf pogingen tot inbraak in woningen. Aan de Gansstraat, de Vrijheidslaan, de Dobbestraat, de Zuidelijke Steijnkade en de Tweede Kade ging het om pogingen. Het kwam niet zover, omdat of de hond aansloeg of de bewoners wakker werden van gerommel aan hun voordeur. Een aantal keer werden jongeren gezien die na hun ontdekking wegrenden.

Aan de Rossinistraat was wel een geslaagde inbraak waarbij twee computers zijn gestolen. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari werd daarvoor een tuindeur van de woning opengebroken. Die zondagavond vond een geslaagde inbraak plaats aan de Sophiastraat waarbij een mobiele telefoon en tas werden gestolen en vond een insluiping plaats in een woning aan de Vliegenstraat. Hier werden eveneens een mobiele telefoon en tas gestolen.

Gouda Scooter botst tegen verkeerspaal

Bij een ongeval met een scooter op de Rotterdamseweg zijn zondag 27 januari rond 18.30 uur twee mannen uit Gouda van 41 en 44 jaar gewond geraakt. De politie onderzoekt waardoor de 41 jarige bestuurder tegen een paal van een verkeerslicht aanreed. In verband met dit onderzoek heeft de politie van de bestuurder een bloedproef laten afnemen om drankgebruik vast te stellen of uit te sluiten. Beide mannen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Straatroof

De politie heeft het afgelopen weekend vier zaken in onderzoek genomen van straatroof. In drie gevallen werden er tijdens het fietsen uit (fiets)tassen boodschappen of een portemonnee weggenomen. Daders zijn daarbij gezien. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Er is in het ene incident sprake van een man met zwart haar en in het andere incident sprake van jongens van rond de 13 tot 14 jaar die zich op fietsen verplaatsen. Slachtoffers van deze straatroof werden een 70 jarige vrouw uit Reeuwijk die het vrijdag 25 januari rond 16.45 uur op het fietspad in de Goudse Hout aan de Goudse Houtsingel overkwam, Een 72 jarige vrouw uit Gouda die het zondag 27 januari rond 15.35 uur op de Achterwillenseweg overkwam en een 61 jarige vrouw uit Gouda die het tussen de Bloemendaalseweg en de Rietzoom overkwam.

Het vierde incident speelde zich af op zondag 27 januari op de Bloemendaalseweg ter hoogte van de paardenmanege. Een 21 jarige jongen uit Capelle aan den IJssel fietste daar toen drie jongens hem lieten stoppen en zijn portemonnee en mobiele telefoon afpakten. Dit gebeurde tussen 04.00 en 05.30 uur.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding voor mishandeling

De politie heeft zaterdag 26 januari rond 01.50 uur in een café aan de Dorpsstraat een 28 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden nadat deze daar een 22 jarige man uit Rotterdam een paar klappen had gegeven. Dit gebeurde na een woordenwisseling over besteld en gepakt bier. De verdachte kreeg daarbij hulp van een nog niet aangehouden man. Bij deze café ruzie ontstond veel commotie, bezoekers begonnen zich met de aanhouding te bemoeien en het de agenten moeilijk te maken. Hierdoor zagen agenten zich genoodzaakt de hulp van collega's in te roepen. Met deze hulp lukte het om de rust terug te brengen en de verdachte naar het politiebureau over te brengen. Hij heeft een boete van 450 euro gekregen. Als hij niet op tijd betaald moet hij zich op 1 april bij de rechter verantwoorden. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de tweede verdachte.

Reeuwijk Aangifte na mishandeling

De politie heeft aangifte opgenomen van een 25 jarige Gouwenaar. Hij deed aangifte van mishandeling nadat hij op het Van Heuven Goedhartstraat door een onbekende vrouw met een glazen flesje op het hoofd was geslagen. De mishandeling vond plaats op zondag 27 januari, rond 04.55 uur. Vooraf aan de mishandeling vond een discussie plaats tussen het slachtoffer en een onbekende man en vrouw. Tijdens deze discussie slaat de vrouw op een gegeven moment met een fles die zij bij zich had, de Gouwenaar tegen het hoofd. Aan de slag hield de Gouwenaar een hoofdwond over. Hij is in het Groene Hart ziekenhuis behandeld en heeft vervolgens bij de politie aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart om de onbekende man en vrouw te achterhalen.

Schoonhoven Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Montignylaan. Er werd daar tussen zaterdag 26 januari 16.00 uur en zondag 27 januari 00.45 uur ingebroken. Na de inbraak werd er uit de woning een flatscreen televisie en een horloge vermist. Om binnen te komen werd een ruit van een raam op de 1e etage vernield. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Diefstal auto

Een zwarte Volkswagen Touran is donderdag 24 januari gestolen vanaf een carpoolplaats aan de Beijerincklaan. De eigenaar uit Boskoop zette zijn auto daar om 06.30 uur neer en ontdekte bij terugkomst om 15.40 uur dat zijn auto daar verdwenen was. De politie doet onderzoek naar deze diefstal en heeft de auto in de opsporingssystemen laten opnemen.

Waddinxveen Aanhoudingen voor vernieling

Zondag 27 januari rond 03.00 uur heeft de politie twee jongens uit Waddinxveen van 17 en 22 jaar aangehouden. De twee hadden bij een supermarkt aan de Kerkweg-Oost een brandje in een papierbak gesticht en vernielingen gepleegd aan twee daar geparkeerde auto's. Zo zat er een deuk in het plaatwerk, waren ruitenwisserbladen afgebroken en een antenne verwijderd. Dankzij een oplettende getuige kon de politie snel handelen en de twee in de kraag vatten. Beiden waren behoorlijk onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal voor openlijke geweldpleging tegen ze op. Beiden zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Inbreker overlopen

De eigenaar van een bedrijf aan de Bredeweg heeft zondag 27 januari omstreeks 03.50 uur een inbreker betrapt toen deze probeerde in te breken. De eigenaar hoorde geluiden vanaf het dak komen en keek uit het raam. Een persoon stond op een ladder en wilde via het dak het pand binnenkomen. De politie werd hierop ingeseind. De eigenaar schreeuwde hierna tegen de inbreker om hem weg te jagen. Deze is van het dak gesprongen en weggerend in de richting van de Abraham Kroesweg.

--- einde berichten ---