Ingezonden persbericht


Geen Busverbinding naar Begraafplaatsen Amersfoort

Langs twee grote begraafplaatsen bij Amersfoort, die ook een sterke regionale functie hebben voor bijvoorbeeld het crematorium, rijdt geen enkele busverbinding.

Twee grote begraafplaatsen welke gelegen zijn aan de Dodeweg in Leusden, maar wel direct grenzen aan de gemeentegrens van Amersfoort, hebben met grote regelmaat vele Amersfoortse bezoekers die als nabestaanden hun dierbaren komen bezoeken, echter er ontbreekt, ook voor bezoekers van het crematorium maar aan een ding. Een busverbinding.

Bij deze de oproep aan de (in)direct verantwoordelijken in Amersfoort & Leusden, De College's van B & W, De Raadsleden en de Ambtelijke medewerkers om met gezwinde spoed te gaan werken zodat een lokale danwel regionale busverbinding direct langs de beide grote begraafplaatsen komt te lopen. Met start en vertrekpunt station van Amersfoort.

De nieuwe busverbinding welke speciaal langs Kamp Amersfoort rijdt kan met dezelfde moeite gelijktijdig de beide begraafplaatsen bedienen. Een kwestie van logistiek plannen.

Hein J. W. van Wegen
Chirurgijnsgilde 24
3813 GZ Amersfoort
chirurg24@zonnet.nl