Gemeente Zevenaar


Week 5

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum Plaats Inzamelaar
Zaterdag 2 februari Giesbeek Show- en drumfanfare Red & Black Maandagavond 4 februari Zonnemaat Noord basisscholen Carrousel en De Wissel

VERGADERINGEN

Raadsvergadering

Agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 30 JANUARI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

Vragenuur


1. Beantwoorden schriftelijke vragen


2. Mededelingen college


3. Lijst ingekomen stukken

Onderwerpen


4. Notulen van de raadsvergadering van 19 december 2007


5. Vaststellen randvoorwaarden voor de realisatie en exploitatie van een parkeerkelder aan het Masiusplein


6. Beschikbaar stellen krediet voor uitbreiding brandweer


7. Benoeming van de heer M. Jager in commissie Samenleving


8. Benoeming van de heer R. Teunissen in commissie Ruimte

Hamerstukken


9. Financiële verordening 2007


10. Verblijfsontzegging overlastveroorzakers / derde wijziging APV 2006


11. Liquidatie gemeenschappelijke regeling indicatiestelling De Liemers en Doesburg


12. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. de reconstructie van de kruising Spaansmaat/Hunneveldweg


13. Vaststellen richtlijnen Milieueffectrapport (MER) Noord-Zuid project Gasunieleiding Angerlo-Ommen


14. Onteigening Middag Oost


15. Beschikbaar stellen krediet voor aankoop grond Middag Oost


16. Verzoek om vergoeding van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening door mevrouw E.C.M. van Swaay-Pijnappel, Oud Zevenaarseweg 24 en 26 te Zevenaar.


17. Verzoek om vergoeding van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening door de heer J.Th.J. Riswick en mevrouw T.J.E.M. Riswick-Keultjes, Oud Zevenaarseweg 20 te Zevenaar

Afscheid


18. Afscheid mevrouw A.L. van der Schrieck-Germs

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op donderdag 31 januari 2008 om 9.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf woensdag 30 januari ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

SCOOTERPROJECT GAS TERUG SUCCESVOL

Op 1 april 2004 is in de gemeenten Duiven en Westervoort onder de naam "Gas Terug" een integrale aanpak van scooteroverlast gestart. Inmiddels is het project overgenomen in bijna alle gemeenten in de politieregio Gelderland-Midden, waaronder de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden.

Resultaten 2007

Tussen 1 november 2006 en 1 november 2007 heeft het scooterproject in de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden de volgende resultaten behaald. De dader top x lijst (zogenaamde veelplegerslijst) bestaat inmiddels uit 250 personen, hoofdzakelijk woonachtig binnen de vier gemeenten. In totaal zijn er 464 bekeuringen uitgeschreven en werden er 75 waarschuwingsbrieven door de burgemeesters verstuurd. Geconstateerd is dat het aantal overtredingen ten aanzien van het vermogen/snelheid (de overtredingen die de meeste overlast veroorzaken) een daling laat zien: deze overtredingen komen nu minder vaak en minder extreem voor.

Inbeslagname

In totaal zijn drie bromfietsen (2 x Duiven en 1x Rijnwaarden) en een aantal opgevoerde (illegale) onderdelen zoals snelheidsbegrenzers in het kader van het project in beslag genomen. Alle drie de bromfietsen zijn door de rechter verbeurd verklaard. In Zevenaar werden door verhoogde motorsurveillance drie minibikes inbeslaggenomen. Twee bromscooters zijn uit het verkeer genomen, omdat het vermoeden bestond dat ze van diefstal afkomstig zijn. Deze onderzoeken zijn nog niet afgerond.

Bekendheid

Het project is redelijk goed bekend onder de jongeren. Een aantal bestuurders heeft zijn bromfiets preventief laten testen aan het bureau van politie te Zevenaar of Duiven. Meerdere jongeren hebben hun snor/bromfiets voor wat betreft het vermogen en geluid aangepast, om hun voertuig niet kwijt te raken. De bekendheid van het project is wel een punt dat in 2008 meer aandacht zal krijgen.

GA MEE NAAR WEILBURG!!

Weilburg is een stadje in Hessen, Duitsland. Van 20 tot en met 25 maart vindt daar een grote jongerenuitwisseling plaats. Er zullen mensen uit Turkije, Slowakije, Italië, Frankrijk, en Luxemburg bij elkaar komen. Veel verschillende mensen uit veel verschillende landen, dat geeft veel gezelligheid! Iedereen die meegaat en die je daar tegenkomt zal tussen de zestien en achttien jaar oud zijn. Gemeente Zevenaar betaalt 60% van de reiskosten; je betaalt tussen de veertig en vijftig euro. Daarnaast heb je in Weilburg zelf wat geld nodig, bijvoorbeeld om 's avonds iets te drinken. Veel ben je daar echter niet kwijt: de Weilburgse organisatie zorgt voor je slaapplaats, het eten etc.

Je kunt je aanmelden tot en met 15 februari. Om je op te geven stuur je een mailtje met daarin je voor- en achternaam, leeftijd, geboortedatum, e-mail adres en talenkennis. Aanmelden mag bij de onderstaande personen. Let op: om mee te mogen gaan, moet je in de gemeente Zevenaar wonen en zestien, zeventien of achttien jaar oud zijn. We hopen veel enthousiaste reacties te krijgen. Als je denkt je niet zo prettig te voelen in je eentje, meld je dan gerust aan met een vriend of vriendin!

Jan Boerboom (namens het Zevenaars comité): 0316-525014, jw.boerboom@chello.nl Jennifer Vos (begeleiding) 06-29608407 of Melanie Wienhoven melanie_w@live.nl

SPREEKUUR VOOR GRENSPENDELAARS 2008

Wie werkt in Duitsland en woont u in Nederland, of andersom, krijgt te maken met verschillen in de regels en wetten. De Euregio Rijn-Waal en de euregio rijn-maas-noord organiseren een spreekuur waar u gratis informatie krijgt over hoe allerlei zaken in het buurland zijn geregeld, op het gebied van pensioenen, belasting, sociale uitkeringen of zwangerschapsverlof. De spreekuren vinden afwisselend plaats in Kleve, Nijmegen en Venlo. Komt u langs zonder afspraak tussen 9.00-12.30 uur

Data 2008

Kleve 04.03 2008 Kleve (9.00-15.30 Uhr/uur*), 11.03.2008, 27.05.2008, 23.09.2008 en 25.11.2008; Nijmegen 26.02.2008, 29.04.2008, 24.06.2008, 28.10.2008, en 16.12.2008. Venlo: 08.02.2008, 14.03.2008, 11.04.2008, 09.05.2008, 13.06.2008, 12.09.2008, 10.10.2008 en 14.11.2008

Juli/ August juli/augustus Ferien/vakantie


* Op deze dag vindt er een extra spreekuur plaats. Geldt alleen voor belastingdienst en het Duitse Finanzamt!

Locaties / Ort:

Kleve: Euregio Rhein-Waal, Emmericher Str. 24, Kleve (Euregio-Forum)

Nijmegen: Bureau voor Duitse Zaken, Takenhofplein 4, Nijmegen

Venlo: CWI Venlo, Prinsessesingel 10 , 5911 HT Venlo

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Wolf van de Euregio Rijn-Waal, telefonisch bereikbaar maandag tot en met donderdag 0049-2821 7930 10.

FUSIE PROGRAMMARADEN EEN FEIT

Op 2 januari 2008 is de Stichting Programmaraad Oost - Gelderland opgericht. Deze stichting is ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Programma - Adviesraad Oost en de Programmaraad Gelderland - Oost. In het najaar van 2007 hebben de gemeenteraden van 14 gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Rijnwaarden, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen) besloten tot deze fusie. Gemeenten achtten het niet wenselijk voor haar inwoners indien er verschillen tussen de diverse kernen binnen één gemeente zouden ontstaan. Dit werd door de gemeentelijke herindeling wel een feit.

Rol Programmaraad

Volgens de Mediawet adviseert een programmaraad aan de aanbieder van het analoge omroepnetwerk (i.c. UPC) welke 15 televisieprogramma's voor algemene omroep, en 25 radioprogramma's voor algemene omroep, ten minste worden uitgezonden naar alle aangeslotenen op het netwerk.

De opbouw van de zenderindeling is als volgt onderverdeeld in drie blokken:

o de overheid stelt de doorgifte van een aantal (7) televisiezenders en een aantal (9) radiozenders verplicht (must carry pakket): de Nederlandse publieke en de Nederlandstalige Belgische publieke radio- en televisiezenders, een regionale en een lokale publieke (televisie)zender;

o de programmaraad adviseert over 15 televisiezenders en 25 radiozenders (inclusief de zenders die door de overheid zijn vastgesteld). Dit wordt het basispakket genoemd;

o UPC kiest zelf nog ongeveer 15 televisiezenders en ongeveer 15 radiozenders om het standaardpakket compleet te maken (op basis van het distributiebeleid radio en het distributiebeleid televisie).

Schematisch ziet de opbouw van de zenderindeling er als volgt uit:

Wettelijke verplicht

(must carry)

Basispakket

Standaardpakket

7 tv-zenders

9 radiozenders

7 tv-zenders

9 radiozenders

7 tv-zenders

9 radiozenders


+ advies programmaraad:

8 tv-zenders

16 radiozenders


+ advies programmaraad:

8 tv-zenders

16 radiozenders


+ keuze UPC

± 15 tv-zenders

± 15 radiozenders

De fusie van de oude programmaraden kan betekenen dat er vanaf 1 juli 2008 een verandering optreedt in het televisie- en radioaanbod. Of er wijzigingen optreden is mede afhankelijk van het advies dat door de Stichting Programmaraad Oost Gelderland wordt uitgebracht aan UPC. Recent heeft de Programmaraad haar voorlopige advies uitgebracht. UPC heeft toegezegd het definitieve zenderaanbod per 1 juli 2008 tijdig schriftelijk door te geven aan haar abonnees, waarbij wordt aangegeven of, en zo ja, welke wijzigingen er zijn opgetreden in het televisie- en radioaanbod.

Klik hier voor een evenementen overzicht.