Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 28-01-2008

Vernieling ruiten parkeergarage

AMERSFOORT- Een ruit van de parkeergarage aan de Bloemendalsestraat is op zondagmiddag vernield.

In totaal werden vijf jongeren aangehouden in de leeftijd van 11 tot 14 jaar allemaal afkomstig uit Amersfoort. Het vijftal was op een verjaardag en is vanaf die verjaardag de stad in gegaan. Hierop hebben zij met stenen ruiten van de parkeergarage vernield. Een 52-jarige getuige uit Amersfoort heeft een van de verdachte, een 13-jarig meisje aangehouden. Hierdoor konden ook de andere betrokken verdachten worden aangehouden. Tegen de jongeren is een proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

LEUSDEN- Aan de Doornseweg hebben agenten op zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 14.00 uur en 17.00 uur zijn 875 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij waren 2 automobilisten die harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 143 km/u. Tegen deze bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 63 km te hard heeft gereden. De andere bestuurder kwam er met een proces-verbaal vanaf.

Mishandeling

AMERSFOORT- In de nacht van zondag op maandag is een man uit het niets door een onbekende man geslagen.

Het voorval vond plaats rond 04.10 uur aan de Lavendelstraat. Het 25-jarige slachtoffer uit Hoevelaken was uit het niets geslagen door een man. Het slachtoffer heeft hierbij letsel aan zijn gezicht over gehouden en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Verdachte was in taxi gestapt en weggereden. Getuigen gaven het volgende signalement van de dader, het betreft een negroïde man, van ongeveer 1.70 meter met een breed postuur en een kaal hoofd. De man was donker gekleed. Heeft u informatie over deze mishandeling, belt u dan met de politie via 0900-8844. De politie heeft de zaak in onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Vernieling auto's

AMERSFOORT- Tussen 26 januari 17.00 uur en 27 januari 10.00 uur zijn drie autos vernield.

Vermoedelijk zijn de drie voertuigen vernield uit baldadigheid. Bij een voertuig was een ruit ingeslagen, een auto had een lekke voorband en bij de auto van een 68-jarige man uit Amersfoort waren alle vier de banden lekgestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u informatie over deze vernieling, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000