Persberichten Heuvelrug, 11.20

Utrecht, 28-01-2008

Onder invloed

RHENEN- In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden die mogelijk te veel gedronken had.

Omstreeks 00.55 uur kwamen surveillerende agenten de 48-jarige man uit Veenendaal aan de Lijsterberg op het spoor. Hierop is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 300 ug/l uit. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Teveel op

VEENENDAAL- Op zondagavond rond 23.10 uur is een man aangehouden die te veel gedronken had.

De 34-jarige automobilist uit Veenendaal viel op doordat hij slingerend rijgedrag vertoonde. Hierop is hij aan de Raadhuisstraat aangehouden waar een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 670 ug/l uit. Tegen de man is een procesverbaal opgemaakt en een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Man slaat agent

VEENENDAAL- In de nacht van zondag op maandag aan de Prins Bernhardlaan is een man aangehouden omdat hij een agent had mishandeld.

Een 36-jarige man uit Veenendaal werd omstreeks 02.45 uur bekeurd voor wildplassen. Zijn 36-jarige vriend eveneens uit Veenendaal bemoeide zich met de bekeuring en werd hiervoor door agenten gewaarschuwd zich rustig te houden. De agent die het bekeuringsgesprek voerde wilde naar de auto lopen, maar werd hierbij tegengehouden door de 36-jarige vriend van de wildplasser. Hierop heeft de agent de man een duw gegeven waardoor de man op de grond viel. Bij het opstaan sloeg de man de agent zodusdanig hard op zijn kaak dat twee tanden zijn afgebroken. De man is overgebracht naar bureau Veenendaal, waar hij werd ingesloten. Na een bezoek aan het ziekenhuis en de tandarts kon de agent weer naar huis.