Persberichten stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 28-01-2008

Te veel op

UTRECHT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 02.40 uur controleerden agenten een 46-jarige automobilist uit Utrecht op de Ternatestraat. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 615 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een agent hield in de nacht van zondag 27 op maandag 28 januari een autokraker aan. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Rond 01.55 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Zevenwouden. Daarbij zouden de twee verdachten op een scooter zijn gevlucht. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op en een agent in burger parkeerde zijn onopvallende auto op de Texel. Hij ging gehurkt achter zijn auto zitten en zag een scooter met daarop de vermoedelijke verdachten aan komen rijden. Toen zij vlak bij waren, sprong hij tevoorschijn, riep dat hij van de politie was en dat zij moesten stoppen. De bestuurder keerde, maar de agent sprintte achter hen aan en pakte de passagier beet en hield hem vast. De bestuurder gaf gas, waardoor de verdachte van de scooter viel.

De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Pas toen de agent met pepperspray dreigde, gaf hij zijn verzet op. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, werd geboeid en even later overgebracht naar het politiebureau. Bij de schermutseling op de Texel verloor de verdachte zijn buit: een map die uit de opengebroken auto was gestolen. Tevens vond de aangehouden verdachte het nodig één van de agenten uit te schelden.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de autokraak en het beledigen van de agent. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Tegen boom

UTRECHT Op zondagavond 27 januari botste een automobilist tegen een boom. Hij had beduidend te veel gedronken.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist in de buurt van de Daalsetunnel slingerend over de weg reed en daarbij bijna ongelukken veroorzaakte. De politie ging die kant op. Vervolgens kwam de melding dat de automobilist in kwestie op de Croeselaan tegen een boom was gebotst.

Ter plaatse troffen agenten de verdachte, een 50-jarige man uit Utrecht, in zijn auto aan. Hij verklaarde gedronken te hebben en uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol had genuttigd. De Utrechter was gewond geraakt en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

De verdachte bleek niet alleen een boom, maar ook vier geparkeerde autos te hebben geraakt. Zijn eigen auto was totaal vernield, één van de geparkeerde autos kwam er niet veel beter af.

In het ziekenhuis is bij de verdachte ter bepaling van het alcoholgehalte een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken) wordt tegen de Utrechter proces-verbaal opgemaakt.

Spelende kinderen gewond

UTRECHT Bij een aanrijding met een bromfiets raakten op zondag 27 januari twee voetballende kinderen gewond.

Rond 17.35 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Utrecht over de Van Hoornekade in de richting van de Marnixlaan. Ter hoogte van de Jan van de Doesstraat waren meerdere kinderen op straat aan het voetballen. De bal rolde de weg op en enkele kinderen renden er achteraan. Daarbij werden twee van hen, een 6-jarige jongen en een 8-jarig meisje, door de bromfietser aangereden.

Het meisje liep licht letsel op: blauwe plekken en schrammen. Het jongetje werd per ambulance naar het UMC overgebracht en werd opgenomen. Hij had onder andere een gebroken enkel en neus.

Taxichauffeur mishandeld

UTRECHT Op zondagochtend 27 januari werd een taxichauffeur mishandeld door twee verdachten.

Rond 08.30 uur reed een 26-jarige taxichauffeur uit Nieuwegein met lage snelheid over het Zandpad, komende uit de richting van de Marnixbrug en gaande in de richting van de Rode Brug. Hij zag dat twee mannen hem tegemoet kwamen lopen; één op het trottoir en één op de rijbaan. De Nieuwegeiner gebaarde naar de man die op de weg liep, dat hij opzij moest gaan. Die reageerde door tegen de auto te schoppen. De Nieuwegeiner stapte uit, maar werd vervolgens door de beide mannen aangevallen. Daarbij werd hij op zijn hoofd geslagen, waardoor hij een bloedende wond opliep. De verdachten gingen er te voet vandoor.

Signalementen

De eerste verdachte was een licht getinte man van 30 40 jaar, 1.68
1.75 meter, normaal postuur, donker bruin haar, kalend en ongeschoren. Hij droeg een bruine ¾ jas en een blauwe spijkerbroek;

De tweede verdachte was een licht getinte man, 30 40 jaar, 1.70 1.80 meter en boven op zijn hoofd kaal.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan. Daar moest de hoofdwond worden gehecht. Zijn auto had lichte schade opgelopen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Aan getuigen van de mishandeling of mensen die de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Alcohol

UTRECHT Een automobilist bleek op zondagochtend 27 januari te veel te hebben gedronken.

Rond 08.45 uur zagen agenten dat een automobilist hen over de Laan van Chartroise tegemoet kwam rijden. Omdat zij hem wilden controleren, keerden zij. Kennelijk had de automobilist hen gezien, want hij sloeg vlug af de Thorbeckelaan in. Dat mocht niet baten: hij werd aan de kant gezet. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken. De verdachte, een 25-jarige man uit Maarssen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 635 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn rijbewijs in juli 2007 ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Recalcitrant

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 27 januari werd een man die zich weigerde te legitimeren aangehouden.

Rond 05.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Vlampijpstraat enkele personen op straat ruzie hadden. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar twee mannen aan die ruzie hadden met een vrouw. De agenten haalden de partijen uit elkaar. Alle drie hadden kennelijk een behoorlijke slok op.

Eén van de mannen weigerde zijn naam op te geven en wond zich erg op. Nadat hem meerdere malen om zijn personalia was gevraagd en hij dat bleef weigeren, werd de verdachte aangehouden. Daarbij ontstond een schermutseling, waar omstanders zich mee gingen bemoeien.

Het kostte de agenten de nodige moeite om de rust te laten terugkeren. De verdachte probeerde te voorkomen dat hij achterin een politieauto werd gezet. Bij het in de auto plaatsen van de verdachte raakte bij een agent zijn arm uit zijn kom. Hij werd door een collega naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zijn arm terug in de kom gezet.

Ook bij het naar het politiebureau overbrengen van de verdachte bleef hij zeer recalcitrant. Hij bedreigde de agenten verbaal en beledigde hen. De verdachte, een 29-jarige Utrechter, werd in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de identificatieplicht, belediging en bedreiging.

Autobrand

UTRECHT - In de vroege ochtend van zondag 27 januari werden meerdere autos door brand vernield. Waarschijnlijk betreft het brandstichting.

Rond 03.40 uur hoorde een 44-jarige bewoner van een woning aan de Stanleylaan een harde knal. Hij keek naar buiten en zag dat zijn geparkeerde auto in brand stond. De brand sloeg vervolgens over naar twee daarnaast geparkeerde autos.

De politie en brandweer gingen ter plaatse. De brandweer kon niet voorkomen dat alle drie de autos verloren gingen. Gezien de aangetroffen sporen vermoedt de politie dat het om brandstichting gaat.

Aan getuigen die op of rond de Stanleylaan iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Grote loods met hennepplanten aangetroffen

UTRECHT - Na binnengekomen informatie werd op zondagavond een hennepplantage aangetroffen in een bedrijfspand.

Omstreeks 19.30 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij het bedrijf aan de Zonnebaan. Binnen troffen agenten een zeer professioneel opgezette kwekerij aan waarin een hennep productielijn was opgezet. In een ruimte werden de planten gekweekt, in een andere ruimte werden ze geknipt en weer in een andere ruimte verpakt. Honderden lampen waren in gebruik en een grote afzuiginstallaties met koolstof moest de henneplucht absorberen.

In totaal werden 1500 oogstrijke planten in beslag genomen en 5 kg aan gedroogde henneptoppen. Voor de stroomvoorziening werd een groot aggregaat gebruikt dat geheel was ingemetseld en werd voorzien van diesel. Duizenden liters diesel werden in het pand aangetroffen en in een laadruimte van een vrachtwagen. In het pand troffen agenten tevens een kamer aan met daarin twee bedden en een keuken. Twee mannen, vermoedelijk Russen van 23 en 35 jaar, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.