Politie Zuid-Holland-Zuid

28/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-01-2008 o Persberichten district I

DRONKEN VRACHTWAGENCHAUFFEUR AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag is op zondag 27 januari bij het parkeerterrein Sandelingen West langs de rijksweg A-16 aangehouden. De man had zijn vrachtwagen hier geparkeerd en was in slaap gevallen. Een getuige had de politie gebeld en gemeld dat de vrachtwagen behoorlijk slingerde op de weg. Politieagenten hebben de man laten blazen. De man blies maar liefst
2,9 promille. Dit is meer dan vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol die je mag nuttigen als je gaat rijden. De vrachtwagenchauffeur is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL: TWEE MEISJES AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 27 januari twee meisjes van 15 en 16 jaar aangehouden bij de Drievriendenhof. De meisjes uit Dordrecht en Strijen Sas werden betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden onder meer kleding, schoenen en ontharingscrème bij verschillende winkels meegenomen. Van de kleding waren de labels afgeknipt. Bij een schoenenwinkel vielen de meiden door de mand toen het alarm afging. De politie heeft de twee meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze krijgen beiden een straf via Bureau HALT.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT- Bij een woning aan de Primulastraat is op zondag 27 januari ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen via de balkondeur. Deze werd op grove wijze opengebroken. De woonkamer en slaapkamer werden overhoop gehaald. Een kluis werd opengebroken. Hieruit is een aanzienlijk geldbedrag meegenomen. Daarnaast werd een dvd-speler en computer meegenomen. De Unit Forensische Opsoring is ingeschakeld om sporenonderzoek te verrichten. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 23-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag 28 januari aangehouden aan de H.F.Tollenstraat. De politie gaf de man hier een stopteken. De man stopte zijn auto, stapte uit en rende vervolgens hard weg in de richting van de Potgieterstraat. Na een korte achtervolging, konden de agenten de man in de boeien slaan en meenemen naar het politiebureau. Hier bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 1 promille (435 ugl). De man is al drie keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. De auto van de man is in beslag genomen.