Politie Rotterdam Rijnmond



* BEKEURD VOOR TE HARD RIJDEN
RIDDERKERK - Een 34-jarige man uit Giessen is zondagmorgen om kwart voor elf op de Rijksweg A16 terhoogte van Ridderkerk bekeurd voor te hard rijden. Surveillerende politieagenten zagen de man rijden en klokten een snelheid van 180 km/uur. Na overleg met het Justitie kreeg de man een boete van 500 euro, die hij direct betaalde.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR BRAND IN KLIKO
Naar aanleiding van een brand in een kliko die in een brandgang aan de Racinestraat stond hielden politieagenten een 44-jarige Rotterdamse aan. Rond kwart voor twaalf zondagavond werd de brand gemeld. De container bleek in de brand te staan en werd door de brandweer geblust. Na onderzoek bleek een ruzie tussen de 44-jarige verdachte en een 52-jarige plaatsgenoot de aanleiding. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* MAN MET GESTOLEN BOUWMATERIALEN AANGEHOUDEN

Een 47-jarige Rotterdammer is zondagavond rond kwart voor elf op de Herenwaard aangehouden toen hij pvc-buizen meenam vanaf een bouwterrein. Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten een onderzoek in en troffen de verdachte met op zijn auto diverse buizen aan. Hierop is de man aangehouden. De buizen zijn teruggelegd.


* MAN RIJDT ONDER INVLOED TEGEN BOOM
BOSPOLDER - Het rijbewijs van een 43-jarige Rotterdammer is in de nacht van zondag op maandag ingevorderd toen bleek dat de man 1,9 promillage alcohol in zijn bloed had. Naar aanleiding van een melding dat een automobilist met zijn auto tegen een boom was gereden op de Schiedamseweg stelden politieagenten een onderzoek in. De verdachte werd naast zijn auto, die inderdaad tegen een boom stond, ongedeerd aangetroffen. Na ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man teveel alcohol had genuttigd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* FIETSER AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN BEDREIGING

SPANGEN - Een 29-jarige Rotterdamse fietser is zondagavond rond half negen op de Mathenesserdijk aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man kreeg, naar aanleiding van een verkeerssituatie, ruzie met een 35-jarige automobilist. Hierop sloeg de verdachte de bestuurder in zijn gezicht en vernielde de linkerbuitenspiegel van de auto. Tevens bedreigde hij de man woordelijk. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor. De recherche van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van dit incident.


* TWEE VERDACHTEN VAN INBRAAK GECONTROLEERD

MAASSLUIS - De politie heeft twee mannen gecontroleerd die verdacht werden van inbraak. Zondagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding dat op een groen schip dat lag aan de BM Jonghkade twee jongens aan het inbreken waren. De gewaarschuwde agenten zagen op het betrokken schip twee mannen en controleerden ze. Daaruit bleek dat één van de twee de eigenaar van het schip was die samen met een vriend daar op het schip was. Het politiepersoneel liet daarop het Rotterdamse tweetal van 23 en 26 jaar oud weer met rust.


* VERNIELER METRO AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een 28-jarige Rotterdammer is zondagavond rond half zes aangehouden toen hij een ruit van een metro intrapte. De metro was door de bestuurder op station Graskruid stilgezet waarna de verdachte aan de politie werd overgedragen. De man zei uit woede, niet bekend waarover, de ruit had vernield.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELDE RUIT
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een vernielde ruit van een pand aan de Van Beethovensingel. Daar gingen agenten zondagmorgen rond half tien naar toe in verband met een melding. De ruit was eerder deze week ook al vernield. Mogelijk dat er een onbekende in het pand is geweest, maar er is nog niet gebleken dat er iets is meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* SCHUTTER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 41-jarige Capellenaar is zondagavond rond middernacht in zijn woning aan de Wiekslag aangehouden. De man had kort ervoor met een aantal jongeren ruzie gehad op de Arendshof, waarna hij een vuurwapen pakte en hiermee in de lucht schoot. Door de politieagenten werd een onderzoek ingesteld en werd een huls aangetroffen. Hierop werd in de woning van de man een zoeking gedaan waarbij geen wapen werd gevonden. De man is in verzekering gesteld. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de juiste toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten hielden, om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen onder invloed van alcohol terug te dringen, zondagmorgen tussen zeven en negen uur een alcoholcontrole op de Bosdreef. In totaal werd van 33 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén van hen bleek onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het ingooien van een ruit van een pand. Zondagavond rond half zeven kreeg de politie melding dat een man ruiten aan het ingooien was van een pand aan de Gooilandsingel. De agenten, die reageerden op informatie van RET-personeel, hielden ter plekke een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man bekende de vernieling. Hij bleek op zoek te zijn naar een slaapplaats en is overgebracht naar een politiebureau en vastgezet voor nader onderzoek.


* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van inbraak in een scholengemeenschap. Maandagochtend rond half één kreeg de politie melding dat twee personen op het dak liepen van een school aan de Kerkwervesingel. Agenten zagen vervolgens twee verdachten wegrennen van het schoolplein. Politiemensen zetten hierop de achtervolging in en hielden één verdachte aan. De 19-jarige Rotterdamse verdachte is overgebracht naar een politiebureau en werd ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de identiteit van de tweede verdachte.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Politieagenten hielden zondagmorgen tussen acht en tien uur op de Sambreweg een alcoholcontrole toen een schip werd ontscheept. In totaal werden 150 automobilisten, vijf chauffeurs van een touringcar en diverse vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd toen zij van boord gingen. Eén touringcarchauffeur bleek 0.7 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Ook één vrachtwagenchauffeur had aan boord van het schip teveel genuttigd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


* VERDACHTE FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van fietsendiefstal. Zondagmiddag rond half één zagen surveillerende agenten een man lopen die met een fiets onder zijn arm liep. Toen het politiepersoneel de man ondervraagde waarom hij zo liep, kwam er een ongeloofwaardig verhaal. De politiemensen hielden daarop de 27-jarige man uit Spijkenisse aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* VOETBALWEDSTRIJD EINDIGT IN VECHTPARTIJ

HILLEGERSBERG - Een voetbal wedstrijd die zondagmiddag werd gespeeld eindigde rond half vijf in een vechtpartij tussen spelers en toeschouwers van beide ploegen. Hierbij raakten vier spelers uit Lekkerkerk gewond. Van één van hem brak een voortand af, de anderen liepen letsel op in hun gezicht. De recherche van district Noord stelt een nader onderzoek in naar de verdachten en de juiste toedracht. De slachtoffers zijn zelfstandig naar het Sint Fransiscus Gasthuis gegaan voor behandeling en zullen dinsdagavond aangifte doen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden voor huiselijk geweld. Zondagavond rond kwart voor negen kreeg de politie melding dat een man zijn vriendin had geslagen in een woning. Het tweetal zou logeren bij een neef die woont aan de Lampionstraat. Ter plekke aan de Lampionstraat troffen agenten een 22-jarige vrouw die een verwonding had aan haar hoofd. Ze zou ook bij haar keel zijn gepakt. Agenten hielden daarop een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN VERNIELING

SPIJKENISSE - Politieagenten van district De Eilanden hielden zondagnacht twee Rotterdamse jongens van 16 en 18 jaar oud aan die kort ervoor vier jongens hadden bedreigd en een fiets hadden gestolen.
Rond half twaalf werd het viertal bij de fietsenrekken van het Ruwaard Van Puttenziekenhuis onder bedreiging van een mes een fiets afhandig gemaakt. Politieagenten hielden in de directe omgeving het tweetal aan en namen het mes bij de 18-jarige verdachte in beslag. Tijdens de fouillering werd een kleine hoeveelheid hash en paddo's aangetroffen en in beslag genomen.