Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overval op woning 28/01

TILBURG, 28 januari 2008

Politie onderzoekt gewapende overval woning

TILBURG De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval, die vannacht plaats gevonden heeft in een woning in de Treubstraat. Bij de overval is de 39-jarige bewoonster gewond geraakt. Ze is met een armkneusing overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis. Na behandeling mocht ze het ziekenhuis verlaten.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving vannacht rond 02.15 uur een melding van een overval op een tussenwoning in de Treubstraat. Diverse politie-eenheden zijn direct ter plaatse gegaan. In de Treubstraat troffen de agenten meerdere buurtbewoners op straat aan. Aan een balustrade van een woning hing een vrouw, wat later de 39-bewoonster bleek te zijn. Onderzoek wees uit dat de overvallers niet meer in de directe omgeving aanwezig waren.

De 37-jarige bewoner verklaarde dat rond 02.00 uur meerdere gewapende mannen de woning binnendrongen. Op dat moment bevonden zich in totaal zeven personen in de woning, waaronder drie kinderen. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten de overvallers geld. De 39-jarge bewoonster vluchtte tijdens de overval naar het balkon op de eerste verdieping en klom over de balustrade waarbij ze haar arm bezeerde. De overvallers vluchtten korte tijd later de woning uit. Onbekend is of er buit gemaakt is.

Naast het opnemen van diverse getuigenverklaringen en een aangifte stelt de politie een uitgebreid buurtonderzoek in. De technische recherche onderzocht de woning op sporen.

Auteur: Desiree Brabers