van start Kenniscentrum Vredepeel officieel van start Agenda 28 jan 2008

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Op tijd loslaten ... en iets nieuws beginnen! Met dit motto als handvat is onlangs Kenniscentrum Vredepeel gestart. Vrijdag 18 januari jl. is het Kenniscentrum officieel van start gegaan. Binnen de driehoek 'Onderzoek - Onderwijs - Ondernemen' heeft PPO dit centrum gerealiseerd, samen met LLTB en ondersteuning van CERES-gelden.

Foto: LLTB-voorzitter Noud Janssen (links) en PPO Vredepeel bedrijfsleider Marc Kroonen gaven het goede voorbeeld waar het gaat om tijdig loslaten.

De onderzoeksfaciliteiten zijn uitgebreid zodat nog meer op onderzoeksvragen is in te spelen. Ondernemers uit de diverse sectoren kunnen door de uitbreiding van gebouw en faciliteiten op een professionele wijze van kennis worden voorzien. Daarnaast biedt de nieuwe grote instructieruimte mogelijkheden in het agrarisch onderwijs een rol te vervullen.

Voorzitter Noud Janssen van de LLTB onderstreepte tijdens zijn inleiding voor de 125 aanwezigen uit onderzoek, onderwijs, agribusiness en LTO-geledingen, het belang van de spilfunctie van een echt regionaal kenniscentrum. Bedrijfsleider Marc Kroonen schetste uitgebreid de mogelijkheden die 'Vredepeel nieuwe stijl' biedt.Â

Na de beide inleidingen werd Kenniscentrum Vredepeel officieel geopend met een optreden van "More Balls Than Most", een entertainmentgroep die met een jongleeract duidelijk maakte dat samenwerking tussen diverse partijen niet vanzelf gaat. Vertrouwen en durven loslaten is het devies.
Na de officiële opening konden de bezoekers onder genot van een hapje en drankje het nieuwe gebouw bezichtigen.

>> Lees meer over de locatie in Vredepeel

---

Contact
Meer informatie over de start van Kenniscentrum Vredepeel: Brigitte Kroonen
0478 - 538240
infoagv.ppo@wur.nl