Amsterdam RAI

Persbericht

Minister Ter Horst presenteert landelijk fietsendiefstalregister

Fiets van het Jaar 2008: Giant Expedition RS 0

Rosmalen, 28 januari 2008 - Tijdens FietsVAK 2008 in Rosmalen is vandaag de Giant Expedition RS 0 uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2008. Een complete, uiterst fraai ontworpen hybridefiets die is voorzien van een licht en oersterk frame en afgemonteerd met hoogwaardige en duurzame componenten. Speciale awards waren er voor de Batavus Weekend en de Koga Miyata Tesla - S. De Innovatie Award ging naar Batavus voor de inbouw-diefstalchip/reader, Bontrager Satellite Elite Fork/light, het Rigida New Tubeless System en naar Shimano voor de Deore XT shadow achterderailleur RD-M772.

De vakjury was unaniem in haar keuze omdat de Giant Expedition RS 0 een uitstekend rijgedrag vertoont en bijzonder strak en soepel fietst. Giant heeft met deze fiets op geen enkele wijze een concessie gedaan. De verkiezing van de Fiets van het Jaar werd voor de 21e achtereenvolgende keer georganiseerd door de RAI Vereniging.

Fietsdiefstalregister

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Guusje ter Horst gaf in Rosmalen het startsein voor het landelijke fietsdiefstalregister, een databank voor in Nederland geproduceerde en gechipte fietsen en de aangiften die bij de politie worden gedaan. In april start de publiekscampagne.

Kinderkeus

Op de beursvloer van FietsVAK werd vandaag door de ANWB de trofee uitgereikt aan Gazelle voor de kinderkeus van het jaar. In de categorie " Kinderfiets voor dagelijks gebruik " heeft de kinderjury de Shark van Gazelle verkozen.

FietsVAK 2008

FietVAK, het nationale platform voor professionals uit de branche, biedt ook dit jaar een inspirerend expositieprogramma. Het evenement is de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Belgische vakhandel en het ideale moment om te kunnen terugblikken op het verstreken jaar en de kansen voor het komende verkoopseizoen optimaal in te kunnen schatten.

Ook dit jaar is een brede vertegenwoordiging van de branche aanwezig; naast fabrikanten, importeurs, agenten en grossiers van fietsproducten, zijn ook inkoop- en retailorganisaties en andere partijen zich het evenement aanwezig. Ruim 65 bedrijven presenteren tijdens de beurs hun nieuwste producten en diensten.

FietsVAK vindt plaats tot en met dinsdag 29 januari in het Autotron Rosmalen en wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fietsvak.nl.

Noot voor de redactie/

Amsterdam RAI