Gemeente Sint-Michielsgestel


Wandelroute Rietstok naar t Hof in Gemonde

maandag 28 januari 2008

150.000 en een pakketje aan wensen, randvoorwaarden en een streefbeeld. Dat is de inzet van de gemeente bij het ontwikkelen van een 700 meter lang wandelpad langs de Sint-Lambertusweg in Gemonde.

De wandelverbinding stond al langer op de wensenlijst. In de begroting 2008 heeft de gemeenteraad de middelen gereserveerd. Aanwonenden en belangstellenden konden vorige week hun suggesties en mogelijke knelpunten leveren voor de wandelroute.

Op drie grote plattegronden van dit stuk van het dorp konden de ruim vijftig mensen hun ideeën en opmerkingen loslaten. Er werd aandacht gevraagd voor veel praktische zaken zoals de vele hobbels in de weg en onderwerpen die met het verkeer te maken hebben. De scherpe bocht in de weg is een belangrijk aandachtspunt omdat daar een woning vlak langs de weg staat die door het wandelpad waarschijnlijk nog dichter bij de weg komt te liggen. Ook werd er aandacht gevraagd voor de oversteekmogelijkheden naar de Lambertusschool.

Kiosk
Het wandelpad komt zeer waarschijnlijk verhoogd te liggen om tegemoet te komen aan de vraag van verkeersveiligheid. Het pad moet ruimte bieden aan wandelwagens en rollators.
Startpunt van de wandelroute is de Rietstok waar het ouderensteunpunt is tot aan t Hof waar de ingang van de jonge wijk is gelegen. In de plannen wordt ook het terrein rondom de kiosk meegenomen. Dit wordt pas aangepakt als de kiosk in eigendom is van de gemeente. Een laatste doel van het project is het verbeteren van de laanbeplanting.

De gemeente gaat nu een conceptplan uitwerken, waarin de reacties van de informatieavond op 22 januari ook zoveel mogelijk meegenomen zullen worden. Omdat voor het totale plan 150.000 is gereserveerd, moeten er keuzes gemaakt worden. Eind maart begin april zal tijdens een tweede informatieavond een conceptplan gepresenteerd worden.
---