Gemeente Sint-Michielsgestel


Partijen bijeen in Sociaal Netwerkoverleg

maandag 28 januari 2008

Vijftien partijen hebben op dinsdag 22 januari een convenant voor het Sociaal Netwerkoverleg getekend. Het doel van dit overleg is om hulpverlening en ondersteuning aan inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel op elkaar af te stemmen en hierin samen te werken.

Naast de gemeente zijn ook de regiopolitie Brabant Noord, Juvans, Bouwvereniging Huis & Erf, Woningstichting De Kleine Meierij, Reinier van Arkelgroep, HALT Oost-Brabant, Vivent, Zorggroep Elde, GGD Hart voor Brabant, Partis, Regionaal Bureau Leerplicht en de SWOs betrokken.

Het Sociaal Netwerkoverleg richt zich op alle inwoners van de gemeente, die op een of andere manier hulp of ondersteuning nodig hebben. Het vervangt twee al bestaande overlegvormen over respectievelijk jongeren in de leeftijd van 10 tot 25 jaar en senioren vanaf 55 jaar en ouder. Met het Sociaal Netwerkoverleg is er nu ook een aanpak voor personen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar en 26 toto 55 jaar. Hiermee is er een sluitende aanpak voor alle inwoners van de gemeente.

Behalve hulpverlening en ondersteuning op maat heeft het Sociaal Netwerkoverleg ook tot doel om de samenwerking en onderlinge informatie-uitwisseling tussen verschillende hulpverleningsinstanties onderling te verbeteren en te structureren. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft hierin als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid de regierol.

---