Gemeente Son en Breugel


Politie begint met regionale Vakantiekaartactie

Gaat u zeven dagen of langer op vakantie? Bedenk dan dat inbrekers nooit vakantie hebben. Natuurlijk probeert de politie zoveel mogelijk inbraken te voorkomen. Maar u kunt zelf ook veel doen, samen met uw politie.

---

Er even tussenuit? Laat het ons weten!
De politie in Best-Oirschot-Son en Breugel is begonnen met de Vakantiekaartactie. Het werkt eenvoudig: u laat ons weten wanneer u op vakantie gaat, en wij controleren tenminste één keer uw woning tijdens de normale surveillances. Het inleveren van de Vakantiekaart betekent dus niet dat uw huis permanent bewaakt wordt. U treft bij thuiskomst een kaart in uw bus. Daarop kunt u zien wanneer de politie uw woning heeft bezocht en of er bijzonderheden zijn aangetroffen. Het hele jaar door kunt u de Vakantiekaart inleveren bij uw politie-bureau. U moet wel tenminste zeven dagen aaneengesloten van huis zijn, maar dat hoeft dus niet alleen in de zomervakantie te zijn.

Wat moet u doen?
U kunt de Vakantiekaart persoonlijk ophalen bij de balie van uw politiebureau en daar ook weer persoonlijk inleveren. U vult uw gegevens in, de periode dat u op vakantie bent, plus de namen en telefoonnummers van twee sleutelhouders. Dan kunnen we in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten de persoon benaderen aan wie u uw woning heeft toevertrouwd. Op de kaart staan ook preventietips.

Kaart ophalen
Mensen die in de Son en Breugel wonen, kunnen de Vakantiekaart op de volgende plaatsen en tijden ophalen:
Politiebureau Best, Raadhuisstraat 20
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 9.00 - 17.00 uur , zaterdag 10.00 - 16.00 uur,
zon- en feestdagen gesloten
Steunpunt Son en Breugel, Breeakkerstraat 1a
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 10.00 - 12.00 uur Heeft u nog vragen? Bel dan met 0900-8844 en vraag naar de politie in Best-Oirschot-Son en Breugel.