AutoRai

Mitsubishi kleurt oranje op de Geneva Motor Show 2008

(1/28/2008)
De kleur oranje wordt in het algemeen geassocieerd met begrippen als levendig, warm, enthousiast, creatief, energiek, succesvol, stimulerend maar ook polariseren. Stuk voor stuk begrippen die in 2008 zeer van toepassing zijn op de Mitsubishi Motors Corporation.

Goed doordacht en anders dan anders; vat MMC al deze begrippen samen in een compleet nieuwe range van autoâs, stuk voor stuk ondersteund door een icoon met een missie:

* Lancer Evolution: Sportieve geest

* âi-EVâ: Groene (oranje ?â¦) visie
* Pajero: Vierwielaangedreven expertise

Inderdaad, zullen deze belangrijke Mitsubishi showmodellen met hun debuut op de Autosalon van Genève, dezelfde, zeer oranje boodschap de wereld in sturen:

Prototype-S:
Net zoals de Concept-X (Tokyo, 2005) en later de Prototype-X (Detroit, 2007) de nieuwe Lancer Sports Sedan en Lancer Evolution aankondigden, treedt nu de Prototype-S in de voetsporen van de veelgeroemde Concept-Sportback showcar (Frankfurt, 2005), om alvast de vormen te tonen van de toekomstige Lancer Sportback.

Als deze vijfdeurs hatchback later dit jaar op de markt komt, zal het in Europa de belangrijkste telg van de Lancer-familie zijn, met een verwacht verkoopvolume van 70% in de totale Lancer-mix.

Gekleurd in sprankelend metallic oranje â dezelfde kleur als de Lancer Ralliart op de onlangs gehouden Detroit Auto Show â voegt de Prototype-S het gemak van een achterklep en flexibele achterstoelen toe aan de dynamische rijstijl van de nieuwe Lancer-familie.

In dit licht bezien zal de auto dezelfde emotionele en niet-doorsnee knoppen raken als de Lancer Sports Sedan, maar dan in hatchback-uitvoering. Het sportieve, wigvormige profiel, de scherpe lijnen, de assertieve houding die voortkomt uit de lange wielbasis en de grote spoorbreedte. De 'hooggeschouderde' achterkant en de expressieve dakspoiler weerspiegelen deze ambitie. Het model geeft uiting aan Mitsubishi's visie om zich, net als met de Sports Sedan ten opzichte van traditionele sedans, te distantiëren van de âmainstreamâ hatchback-modellen in zijn klasse door individualiteit, karakter en emotie.

In dit kader zal de Prototype-S elementen van de Concept-Sportback (algemeen conceptmodel), de Lancer Evolution en Lancer Ralliart (240 pk / 343 Nm 2,0-liter turbomotor, Twin Clutch SST versnellingsbak en permanente vierwielaandrijving met het Active Center Differential van Mitsubishi Motors) samenvoegen. En passant laat het model ook een verder geëvolueerde versie van de stoere Mitsubishi Jet Fighter Grille zien.

i-EV
Levendiger dan de koude tinten groen en blauw die normaal gesproken verbonden zijn met milieuvriendelijke communicatie, en indicatiever voor een gezonde toekomst, past de kleur oranje beter bij de heldere ontwikkelingen van Mitsubishi op dit gebied.

De pionier, de elektrisch aangedreven âi-EVâ stadsauto, krijgt daarom eveneens een plek op de stand in Genève, als voorbeeld van de betrokkenheid van MMC bij het zoeken naar innovatieve milieuvriendelijke oplossingen.

Ter herinnering: de elektrische âi-EVâ wordt in 2010 in Japan geïntroduceerd. De internationale exportmogelijkheden hiervan worden op dit moment onderzocht.

Pajero Evolution
Ondanks de afgeblazen Dakar-rally 2008 zal de Pajero Evolution opnieuw een gastrol vervullen op de autosalon, om de warme en bijzondere herinneringen aan de twaalf overwinningen van de Pajero levend te houden. Het is bovendien een eerbetoon aan de ongekende mogelijkheden van de Pajero en aan Mitsubishiâs robuuste kwaliteit en expertise op het gebied van vierwielaandrijving.