Speeltheater Holland wint prestigieuze victor award USA

28/01/2008 14:46



Speeltheater Holland



Vanmorgen is Speeltheater Holland teruggekomen op Schiphol met de felbegeerde Victor Award. Zij mocht deze prijs in ontvangst nemen op de '30th International Showcase of Performing Arts for Young People' in het Tampa Bay Performing Arts Centre in Florida. De prijs werd toegekend voor 'Best Performance 2008'.

De voorstelling die gespeeld is, was 'Per(oo) of de Geheimen van de Nacht'.

Voor de Showcase in Tampa werden uit 150 inschrijvingen twaalf groepen geselecteerd. Uiteindelijk presenteerden zich gezelschappen uit o.a. Brazilië, Mexico, Canada, de USA, Engeland en twee groepen uit Nederland; Beumer & Drost en Speeltheater Holland.

Het publiek bestond voornamelijk uit producenten, theatermakers, recensenten en programmeurs uit de hele wereld. De Victor Award wordt beschouwd als de belangrijkste prijs voor jeugdtheater in de USA.

Speeltheater Holland is al vele jaren een bekende groep in Amerika en heeft o.a. regelmatig gespeeld op Broadway in New York. Regisseur Onny Huisink heeft verschillende malen geregisseerd bij het gerenommeerde Seattle Childrens Theatre.

Naar aanleiding van de presentatie in Tampa heeft Speeltheater Holland veel internationale uitnodigingen ontvangen, bijvoorbeeld van het International Children's Theatre Festival in Edinborough in Schotland, het New Victory Theatre in New York Broadway en om Per(oo) te komen spelen in Cleveland, Californië en Canada.

'Per(oo) of de Geheimen van de Nacht'
Regisseur : Onny Huisink
Script en Muziek: Guus Ponsioen
Musici: Guus Ponsioen en Annemarie Maas
Acteurs : Tim Velraeds en Inez de Bruijn





http://www.speeltheater.nl