AutoRai

SEAT produceert 16 miljoenste auto

(1/28/2008)
Afgelopen week is in de SEAT-fabriek in Martorell de 16 miljoenste SEAT van de productielijn gekomen. Het jubileummodel, een zilverkleurige Leon Ecomotive met een 105 pk sterke 1.9 TDI motor met roetfilter (DPF), is bestemd voor de Spaanse markt. Deze auto stoot slechts 119 g/km CO2 uit en realiseert een gemiddeld brandstofverbruik van 3,7 l/100 km in de buitenwegcyclus.

SEAT Chairman Erich Schmitt toonde zich zeer verheugd met deze productiemijlpaal. Hij roemde met name âde stijgende lijn in de productiekwaliteit van de onderneming. Niet alleen als gevolg van de technologische vooruitgang, maar ook vanwege de hoge kwaliteit van de productieprocessen en de zorg voor het milieu. Hieraan hebben alle werknemers een grote bijdrage geleverd, omdat ze steeds gedrevener worden in het bereiken van premium kwaliteit.â

De allereerste SEAT - een 1400 - rolde op 13 november 1953 in de Zona Franca fabriek in Barcelona van de band. Toentertijd realiseerden de ruim 900 medewerkers een dagelijkse productie van vijf autoâs. Vandaag de dag bestaat de workforce van de onderneming uit 12.000 werknemers, inclusief het personeel van het SEAT Technical Center, en produceert SEAT in de fabriek in Martorell zoân 2.000 autoâs per dag.

In de productiefaciliteit in Martorell worden momenteel alle SEAT-modellen gebouwd, met uitzondering van de Alhambra, die uit de fabriek van de Volkswagen Groep in Palmela (Portugal) afkomstig is.

De viering van deze nieuwe mijlpaal komt voor SEAT op een belangrijk moment. De onderneming werkt er hard aan om de doelstellingen in het Strategy 2018 plan te realiseren; een plan dat uitgaat van een verkoopvolume van 800.000 autoâs in 2018.