Single Euro Payments Area gaat vandaag van start

28/01/2008 15:20



PR Newswire



UTRECHT, Nederland, January 28 /PRNewswire/ --

- Equens verwerkt eerste Europese overboekingen

Equens heeft vandaag succesvol haar eerste Europese overboekingen verwerkt. Dit betekent dat de systemen van Equens - volledig in lijn met de hierover gemaakte internationale afspraken met European Payment Council (EPC) vanaf vandaag voldoen aan de eisen van de Single Euro Payments Area (SEPA), de eurozone waarin gemakkelijk kan worden betaald. Voor de verwerking van grensoverschrijdende betalingen met betaalpassen voldoet de infrastructuur van Equens al vanaf 1 januari 2008 aan de opgestelde richtlijnen (SEPA Card Framework). Aan de verwerking van SEPA transacties zijn maanden van voorbereidingen aan de infrastructuur en systemen van Equens vooraf gegaan. Equens bereikt hiermee een belangrijke stap in de route om haar Europese ambities te vervullen en tot de toonaangevende
transacatieverwerkers van Europa te behoren.

Het betalingsverkeer (elektronisch betalen en geld opnemen, overschrijvingen en incasso's) wordt in het eurogebied de komende jaren gemakkelijker. Uiteindelijk moet het voor consumenten en bedrijven niet meer uitmaken of ze geld overmaken binnen hun eigen land of naar een ander land in het eurogebied. Eén betaalrekening volstaat voor het hele eurogebied. Daarnaast moet het eurogebied bijdragen aan meer concurrentie, betere producten, meer efficiency en lagere kosten als gevolg van schaalvoordelen. Winkeliers zullen in Europese markt bijvoorbeeld meer keuzes krijgen uit leveranciers van betaalterminals. Een geoliede Europese betaalmarkt kan het nog makkelijker maken internationaal zaken te doen, waar een open economie als de Nederlandse van kan profiteren.

Equens, een van de grootste verwerkers van transacties binnen Europa, streeft ernaar om haar sterke positie verder te verstevigen door schaalvergroting via (internationale) samenwerking te realiseren om tot lagere kosten per transactie te kunnen komen. In 2007 heeft Equens een recordaantal betalingen afgehandeld. Er werden in 2007 in totaal bijna 7,3 miljard girale transacties verwerkt, een stijging van 4,3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarnaast verwerkte Equens bijna 2,1 miljard toonbankbetalingen en geldopnames, een stijging van 11,7 procent.

Noot van de redactie

Equens is de eerste echte pan-Europese full-service payment processor. Equens is een van de grootste en meest innovatieve payment processors in Europa en bovendien marktleider op het gebied van toekomstbestendige betalingen en oplossingen voor de verwerking van kaartbetalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket en een flexibele, klantgerichte benadering voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Met een jaarlijks volume van 7 miljard betalingstransacties en 2 miljard transacties voor geld- en betaalautomaten, heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van meer dan 10%. Door constant te streven naar verdere groei en de behaalde synergievoordelen en schaalvergrotingen om te zetten in voordelen voor de klant, draagt het bedrijf bij aan de efficiency van Europese betalingen.

Ga voor meer informatie naar http://www.equens.com of neem contact op met

Annemiek Vergoossen
T: +31(0)30-283-50-28
M: +31(0)6-1-51-87-67
E: Annemiek.vergoossen@nl.equens.com

Jörg Richter
T: +49-695-89-99-360-362
M: +49(0)172-6-13-95-97
E: Joerg.Richter@de.equens.com

Contact op met: Annemiek Vergoossen, T: +31(0)30-283-50-28, M: +31(0)6-1-51-87-67, E: Annemiek.vergoossen@nl.equens.com; Jörg Richter, T: +49-695-89-99-360-362, M: +49(0)172-6-13-95-97, E: Joerg.Richter@de.equens.com